Politika

“Ne napuštamo pokret koji smo osnovali” Nestorović negira da je digao ruke od “Mi-glas iz naroda”

Jedan od osnivača Pokreta "Mi – glas iz naroda" Branimir Nestorović rekao je da će nastaviti sa formiranjem stranke, nakon što su pojedini članovi pogazili principe za koje se zalaže, te najavio da će u parlamentu Srbije imati klub pod nazivom "Pravi MI".

Branimir Nestorović
FOTO: SRNA

Mi ne možemo da napustimo taj pokret, jer smo ga i osnovali. Mogu oni da napuste naš pokret, rekao je Nestorović za Srnu, reagujući na saopštenje dijela Pokreta “Mi glas iz naroda”, koje predvodi Dragan Stanojević, u kojem se navodi da je došlo do izvjesnih nesporazuma unutar rukovodstva u grupi od sedam osnivača i da su Nestorović i Aleksandar Pavić sinoć “demonstrativno napustili Pokret”.

Što se tiče naziva poslaničkog kluba u Skupštini Srbije, Nestorović kaže da je mislio da se nazovu “Pravi MI”.

Jer, mi smo pravi MI. Ja sam smislio to ime, koje je zaštićeno, i napravio logo. Nije uopšte važno kako ćemo se zvati. Ljudi su prepoznali ideju, znaju o kome je riječ. Mislim da smo Pavić i ja prilično prepoznatljivi. Važno je da se očuva osnovna ideja Pokreta, da to bude zdravo tkivo, da nema nikakvih mešetarenja i da se potisnu sujete – istakao je Nestorović.

Dodao je da ovaj pokret postoji samo kao udruženje građana i grupa koja je izašla na izbore važila je samo do tada.

– Praktično poslije toga je trebalo da uslijedi formiranje stranke. Ali onda su se javili veoma ozbiljni problemi. Neki su počeli da obavljaju potpuno paralelne aktivnosti, vrlo interesantne. Išli su po unutrašnjosti i obećavali sve i svašta, počeli da formiraju potpuno paralelne mreže. Više puta sam skrenuo pažnju na to, međutim, sa tim se nastavilo – pojasnio je Nestorović.

Pročitajte još

Naveo je da samo tri čovjeka u Pokretu imaju pravo da zvanično imenuju povjerenike, a to su, osim njega, advokati Jelena Pavlović i Branko Lukić. Ukazao je da je vrhunac bio kada je agencija koja vodi knjige ovog pokreta primijetila da su neki članovi pokušavali da podignu novac, na šta nemaju pravo, pošto su potpisnici samo troje ljudi.

– Ta agencija je rekla da neće više s nama da funkcioniše, zato što se, kako su naveli, “mi bavimo kriminalom”. Kada sam to saznao, došlo je do incidenta. Dragan Stanojević je nasrnuo na Aleksandra Pavića, htio je da se bije s njim. To je granica koja ne može da se pređe – naglasio je on.

S obzirom na novonastalu situaciju, Nestorović je naveo da je sinoć na sastanku Pokreta rekao da sve ranije dogovoreno otpada i da je spreman da preuzme predsjedničku poziciju kako bi sredio stanje, budući da je podnio najveći teret prilikom formiranja.

Mene i Pavića podržalo je sedam naših poslanika od 13, nakon čega smo napustili sastanak. Mi ćemo imati svoj poslanički klub u Skupštini Srbije i nastavljamo da formiramo stranku – rekao je Nestorović.

On je najavio da večeras ide na skup Pokreta u Lazarevac, a u petak u Novi Sad, te napomenuo da su ga podržali svi veliki gradski odbori – Beograda, Novog Sada i još nekih gradova u Srbiji.

– Praktično, nema sukoba. Oni su pretjerali. Sve moje principe su pogazili. Ja sam bio čak voljan da pređem preko svega toga i da nastavimo dalje da ne bi pred lokalne izbore dizali tenzije. Međutim, kada počnu fizički obračuni i sklonost ka kriminalnim aktivnostima to prevazilazi sve granice. Tu nema više prostora za rad i da to više nije politika – rekao je Nestorović i dodao da neće da ukalja ideju zbog koje se upustio u formiranje Pokreta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije