Zabava

"NE PLAŠIM SE ODLASKA U HRVATSKU" Iva poslije pobjede u Zadruzi otvorila dušu

Iva se osvrnula na svoju pobjedu, ono što je obilježilo njeno učešće u Zadruzi i šta je čeka u budućnosti.

"NE PLAŠIM SE ODLASKA U HRVATSKU" Iva poslije pobjede u Zadruzi otvorila dušu
Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija

Doživjela sam Zadrugu kao da sam pobijedila samu sebe, a onda sve ostale. Ojačala sam. Mima je u pravu, svi koji ne dožive ovako nešto, ne mogu ni da shvate koliko je to teško, koliko je to psihofizička igra i moraš biti jak da izdržiš do kraja. Odustajanje nije opcija. Ja sam skupila hrabrost i ispričala nešto pred milionskim auditorijumom. Ja sam zapravo htjela, kad se već potegla tema, da ispričam srž te priče – rekla je Iva za Premijeru, pa nastavila:

– Ja sam bila u strahu zato što sam rekla sve što mi se izdešavalo u prošlosti, i tu sam negdje svoju majku spomenula i pomislila šta će biti ako se njoj desi napolju. Mi nismo svjesni da šta god kažemo u Zadruzi, to ima odjek, težinu. I majku sam odmah pitala da li mi nešto zamjera, kada je rekla da ne, to mi je dalo najveću snagu. Ništa nema cijenu, sve je to materijalna stvar, to je ono što sam ja i govorila, sve je to prolazno u životu, a ono što se desilo, ostaje duboko. Ja sam potisnula prije nego što sam ušla u Zadrugu, ali tamo sam imala potrebu da kažem. Nisam kalkulisala, samo sam rekla: “Biću iskrena, istina je istina kakva god da je”. Bolje nego da se petljam u laž. Samo sam tu bol koja se skupljala godinama ispustila iz sebe. Da sam znala da se sve zna i prije nego što sam ušla, ne bih nikad ušla. Bilo je polovično, zadrugari su me zaustavili, ali hvala Bogu gledaoci znaju cijelu istinu, pravu istinu ste čuli u Zadruzi.

Ona je otkrila i da li je možda dobila neke poruke od ljudi koje je pominjala u Zadruzi, prenosi Blic.

– Generalno, nisam dobila nikakvu poruku iako sam se pribojavala kako će biti napolju. Sva sreća da se ništa nije dešavalo, ni mojoj porodici, barem što ja znam. Moram da priznam da su me ponijele emocije pred kraj, ali ne plašim se odlaska u Hrvatsku, to je sve bilo i prošlo, prije sedam godina, ja sam imala potrebu da to ispričam, pa sam valjda barem zaslužila da mi niko ne zamjeri. Mnogo mi je lakše sada – kaže ona.