Banjaluka

"NE SMIJEMO PREĆI CRVENU LINIJU" Radojičić upozorio da je Banjaluka prešla cifru od 5.000 BOLESNIH I IZOLOVANIH

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić apelovao je sinoć na sugrađane da se, koliko god je to moguće uzdrže od bilo kakvih javnih okupljanja i da smanje međusobne kontakte kako bi se ublažila aktuelna epidemiološka kriza.

"NE SMIJEMO PREĆI CRVENU LINIJU" Radojičić upozorio da je Banjaluka prešla cifru od 5.000 BOLESNIH I IZOLOVANIH
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Tokom gostovanja u emisiji “Telering” na RTRS, Radojičić je naglasio da ne smije dozovoliti da se pređe “crvene linije” i da, usljed velikog broja oboljelih, dođe do preopterećenja medicinskih ustanova.

–  Nadam se da nećemo doći u situaciju da moramo angažovati i studente medicine da pomognu. To je crvena linija koja se ne smije prijeći – rekao je Radojičić.

On je dodao da je Dom zdravlja, zbog velikog opterećenja sistema, angažovao određen broj penzionisanih medicinskih radnika i nezaposlenih medicinara.

Pročitajte još

Radojičić je upozorio da je Banjaluka juče prešla cifru od 5.000 osoba koje su ili bolesne od kovida ili u izolaciji zbog kontakta sa zaraženim.

– Na tih 5.000 ljudi ne može da odgovori 5.000 ljekara. Zato je prijeko potrebno i opet molim naše sugrađane, a pogotovo one mlađe, da se klone nepotrebnih okupljanja i kontakata kako bi pokušali da ublažimo novi talas epidemilioške krize – rekao je Radojičić.