Društvo

"NE TREBA MI NIŠTA, SAMO LIJEK" Vapaj dječaka (16) iz Zenice para srce (VIDEO)

Suze dječaka Haruna Nezića (16) iz Zenice, kojem je dijagnostifikovan Touretov sindrom i koji godinama ima probleme zbog toga jer od tikova ne može spavati, pa ni normalno živjeti, nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

"NE TREBA MI NIŠTA, SAMO LIJEK" Vapaj dječaka (16) iz Zenice para srce (VIDEO)
FOTO: AIDA ČAJDIĆ FANEDIĆ/FACEBOOK

Naime, njegova porodica lavovski se svih godina borila da pomogne svom djetetu. Ono što oni proživljavaju, kažu, ne bi poželjeli nikome jer je jako teško gledati svoje dijete, a ne možete mu pomoći.

U proteklom periodu nastojali su utvrditi stvarnu dijagnozu za dječaka, a za što su im bila potrebna ogromna finansijska sredstva, piše Avaz.

Posted by Aida Čajdrić Nezić on Wednesday, August 19, 2020

Trenutno se na putu do “boljeg sutra” za ovog dječaka našao iznos od 2.600 evra, a koji je potreban za dovršetak genetike u Belgiji.

– Trebamo završiti taj dio u Belgiji, a onda slijedi čekanje na odgovor iz Njemačke. Nažalost, izloženi smo stalnim izdacima, a jedna plata nije dovoljno za to – govori dječakova majka Aida.

Ističe da je neizmjerno zahvalna svima koji su im do sada pomagali, međutim, žalosti je činjenica da do sada niko od funkcionera nije odlučio pomoći dječaku.

– Kamo sreće da nikada nije zatražena pomoć i da nije bilo potrebe za tim. Znam samo da je sve ove godine teško izaći na kraj. Hvala svima koji su uz nas – poručuje dječakova majka.

Ipak, suze dječaka koji se bori sa ovim sindromom izazvale su ogromne reakcije javnosti na društvenim mrežama. Njegov vapaj dira ravno u srce.

– Ne treba meni ništa, da mi je neki lijek da mi prođe – plačući je kazao dječak Harun.

Inače, svi koji žele pomoći ovom dječaku mogu to učiniti putem PayPal računa [email protected] Na raspolaganju su i transakcijski računi i to za uplate iz inostranstva Raiffeisen Bank dd BiH, adresa Zmaja od Bosne bb, Sarajevo, BiH, primatelj Harun Nezić, IBAN CODE: BA391612000097261229, SWIFT CODE RZBABA2S.

Za uplate iz BiH na ime Harun Nezić, Travnička 32, Zenica, transakcijski račun broj 1610000000000011, partija 09001434772.