Biznis

Ne trebaju im oni sa plitkim džepom: Poznati brend stavlja ključ u bravu na 150 prodajnih mjesta

Kompanija Mejsi (Macy’s) zatvara 150 prodavnica sa lošim rezultatima.

biznis posao poslovni ljudi biznismen aktovka torba
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Kako je najavljeno, 50 će biti zatvoreno do kraja 2024. godine, a ostalih 100 u narednih nekoliko godina. Do 2026. godine postojaće samo 350 prodavnica.

Još jedna odluka ove kompanije jeste da će se fokusirati na svoje uspješne brendove Blumingdejl's i Blumerkjuri – luksuzne prodavnice koje su nadmašile brend Mejsi.

Otvoriće više, manjih verzija tih prodavnica u narednih nekoliko godina.

Cilj Mejsisa jeste novi, manji, ali luksuzniji izgled dizajniran da preokrene trenutni tok događaja i vijek i po star brend zadrži kao relevantan za brzo promjenljive zahtjeve kupaca.

Kako se srednja klasa smanjivala poslednjih decenija, maloprodajno tržište se podijelilo: prodavnice niže klase koje su fokusirane na uštedu, kao što je Valmart, pokazale su se posebno dobrim.

Ali i luksuzni brendovi, pošto su kupci sa sredstvima uspjeli da održe svoju potrošnju, uprkos višim cijenama.

Pročitajte još

Mejsis će, takođe otvoriti 30 manjih prodavnica u naredne dvije godine daleko od tržnih centara, odražavajući trend potrošača da biraju manje prodavnice izvan njih.

Manje prodavnice su, takođe profitabilnije za Mejsis jer imaju manje radnika.

Dakle, Mejsis juri bogatije kupce luksuznim brendovima kao što su Blumingdejl's i Blumerkjuri, i povlači se u nekim od svojih velikih robnih kuća koje prvenstveno opslužuju više kupaca srednje klase, piše CNN.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije