Politika

"Ne vrijedi ni da plati" Stevandić tvrdi da Šmit neće moći objavljivati odluke u Službenom glasniku Srpske

Predsjednik Narodne skupštine, Nenad Stevandić, tvrdi da nije tačno da će Kristijan Šmit moći da objavljuje svoje odluke u Službenom glasniku RS i ako Narodna skupština na današnjoj posebnoj sjednici usvoji izmjene Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa.

Nenad Stevandić
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Predviđenim izmjenama „prestaje obaveza da se u Službenom glasniku objavljuju propisi i drugi akti koje donosi visoki predstavnik u BiH“.

Capital je objavio, a Srpskainfo i mnogi mediji prenijeli, da se iz člana 3. briše alineja „Visoki predstavnik za BiH“, ali ostaje na snazi član 13. ovog zakona.

Pročitajte još

Taj član kaže da se „u Službenom glasniku RS mogu, uz naknadu, objavljivati propisi i drugi akti organa i organizacija iz Republike Srpske i BiH, čije objavljivanje po zakonu nije obavezno, a ne ugrožava osnovnu djelatnost javne ustanove, kao izdavača“.

– Nije tačno jer OHR nije organ ili organizacija u Srpskoj i BiH. I na sajtu OHR piše da je to ad hok međunarodna institucija. Plus u članu 13 piše “mogu se”, a „može“ ne znači i da „mora“ – napisao je Stevandić na Tviteru.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije