Politika

“Ne završava sve glasanjem” Vukomanovićeva ukazuje da vlast princip “patriote” i “izdajnici” primjenjuje uvijek kada se Srpska nađe u krizi

Opet sve već viđeno, samo je tema sa kojom se vlast u Republici Srpskoj igra svaki put sve teža i ozbiljnija.

“Ne završava sve glasanjem” Vukomanovićeva ukazuje da vlast princip “patriote” i “izdajnici” primjenjuje uvijek kada se Srpska nađe u krizi
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Poručila je ovo poslanik PDP, Tanja Vukomanović, komentarišući navode predstavnika vlasti da su oni koji ne podrže Izborni zakon Republike Srpske podržali Kristijana Šmita.

Nema potrebe, kaže Vukomanovićeva, da opoziciju iko proziva i ucjenjuje, jer se dobro zna da za nju “ne postoji ništa ispred interesa Republike Srpske i tako i nastupaju”.

– Kada je u pitanju Izbori zakon, vlast mora da zna da se ne završava sve glasanjem, već da je najvažnije ono što dolazi poslije usvajanja zakona i odluka, a to je u mnogim slučajevima do sada bilo ništa, jer se mnoge odluke iza kojih smo svi stali ne sprovode – rekla je ona.

Ona podsjeća da vlast princip “patriote” i “izdajnici” primjenjuje uvijek kada se Srpska nađe u krizi.

– “Ko ne podrži Dodikov veto staće na stranu onih koji gaze prava Srpske”; “Кo ne podrži vitalni interes radi protiv Srpske”; “Onaj ko ne podrži veto radi protiv Republike Srpske i njene državnosti”;”Proklet bio Srbin koji ne podrži veto”;”Ko ne podrži izborni zakon Srpske, podržao je Šmita”, samo su neke od poruka predstavnika vlasti Republike Srpske upućene opoziciji – podsjetila je Vukomanovićeva.

Dodaje da opoziciji nacionalni interesi Republike Srpske nikad nisu bili upitni, kao i to da Šmit za njih nije visoki predstavnik.

Pročitajte još

– Za Šmita, i slične njemu, a protiv Srpske su najviše svih ovih godina radili upravo oni. Niko nema pravo da nameće stavove, manipuliše javnim mnjenjem i ucjenjuje poslanike, što u ovom najnovijem slučaju radi predsjednik Skupštine – navela je ona.

Dodaje da Izborni zakon tek dolazi na dnevni red, svako će objasniti kako i zašto će glasati, ali odgovorni će morati da objasne zašto su nas doveli u ovakvu situaciju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu