Digitalna Srpska

“NE ZNAJU NIŠTA O TOME” Platoforme za striming kritikuju kompaniju Epl

Nakon što je Epik Gejms ušao u otvoreni rat sa "Jabučicom", čini se da su u tehnološkom divu shvatili da bi ipak trebalo malo da popuste, odnosno da omoguće industriji video-igara da lakše dolazi do korisnika.

“NE ZNAJU NIŠTA O TOME” Platoforme za striming kritikuju kompaniju Epl
FOTO: DIEGO AZUBEL/EPA

Zato su predstavili promjene u smjernicama koje bi trebalo da omoguće platformama za striming, kao što su iksKlaud i Gugl Stadia, da se napokon pojave u Ep prodavnici.

Međutim, iz striming platformi i nisu baš oduševljeni. One su ranije bile zabranjene jer “nude čitav niz video-igara i stalno mijenjaju svoju ponudu”. S druge strane, Epl ima stroga pravila kakav sadržaj može da stoji u njihovoj prodavnici aplikacija, pa “velike i česte promjene” ne može da isprati, prenosi Zimo.

Ipak, s obzirom na sve veću popularnost striming servisa, Epl je shvatio da je promjena potrebna, piše b92.

Nova pravila, ipak, ne idu baš na ruku platformama – one bi trebalo da svaku video-igru koju nude, posebno ponude u okviru Ep prodavnice kao samostalnu aplikaciju, što je u potpunosti protivno ideji platforme za striming.

– Epl, izgleda, nema pojma kako funkcioniše striming. Ili to, ili je ovo smišljeno tako da tehnički striming platforme mogu da dospiju u Ep prodavnicu, ali praktično ne mogu da rade. Smjernice zapravo pokazuju da Epl ne namjerava da pusti da iksKlaud ili Gugle Stadia dospiju na ajOS – rekao je analitičar Majkl Flater .