Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NEĆE DA TRPI GOVOR MRŽNJE Hrvat ugledao grafit “ubi Srbina”, dodao jedno slovo i ZAČEPIO SVIMA USTA (FOTO)

Društvo
Autor:

Foto: Juri Zubčić/Facebook

Mladi Zadranin Jure Zubčić odlučio je da neće da trpi govor mržnje u svom gradu i odlučio je da nešto i preduzme.

Kada je na zidu zgrade ugledao grafit “Ubi Srbina”, odlučio je jednostavnom intervencijom, dodavši slovo “Lj” pretvoriti govor mržnje u govor ljubavi.

– Ne trpim govor mržnje i zato sam sinoć ispravio grafit. Puno je ljepše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje ili kako bi to Zadrani rekli – mosa bavlju – napisao je u objavi na svom Fejsbuk profilu, na kom je objavio i fotke svoje građanske “intervencije”, piše Zadarski.hr.

Ne trpim govor mržnje i zato sam sinoć ispravio grafit. Puno je lipše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje ili kako bi to zadrani rekli – mosa bavlju ❤

Gepostet von Jure Zubčić am Sonntag, 9. Dezember 2018

– Primijetio sam grafit prije dva dana i sinoć sam odlučio da ga ispravim. Naravno, u prilog mi je išla očigledna nepismenost autora grafita pa je posao bio lagan. Nažalost, u Hrvatskoj je sve raširenija pojava govora mržnje. Jedan od uzroka toga je što se i neki političari često u javnim istupima služe govorom mržnje – rekao je Jure.

Dodaje da otpor ksenofobiji i nacionalizmu nije samo potreba, već i građanska dužnost.

– Nije tu bilo puno razmišljanja da li treba nešto da napravim sa grafitom, već samo razmišljanje šta tačno da napravim. Svi mi, odgovorni građani, treba da pruže tu vrstu otpora, svako u svom komšiluku. Dužni smo da pošaljemo poruku da pozivi na ubijanje nisu prihvatljivi nikad i nigde – poručuje.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO