Politika

"NEĆE IMATI PODRŠKU PDP" Bundalo o inicijativi Asocijacije "Stvaraoci RS"

Ukoliko Izjava o podršci inicijativi za rješavanje pitanja stvaralaca Republike Srpske u obliku koju je predložila Asocijacija ‘Stvaraoci Republike Srpske’ dođe u NS RS, neće imati podršku PDP, rekao je šef Kluba poslanika PDP u NSRS Perica Bundalo.

"NEĆE IMATI PODRŠKU PDP" Bundalo o inicijativi Asocijacije "Stvaraoci RS"
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Perica Bundalo

Bundalo je za Srpskainfo rekao da je predstavnik PDP na sastanku sa pomenutom asocijacijom, Nenad Vuković, tokom sastanka istakao da se statusna pitanja i civilnih učesnika rata trebaju riješiti, ali ne bez stava boraca i Boračke organizacije Republike Srpske, čiji predstavnici nažalost nisu bili pozvani na jučerašnji sastanak, niti bez javne rasprave i konkretnih prijedloga za rješavanje prvenstveno pitanja boračke populacije.

Rješenja koja su se čula u javnosti mi nismo podržali, a prisutni nisu dobili priliku da izraze stav tokom pres konferencije održane nakon sastanka – dodao je Bundalo.

– Ovim želim da stavim tačku na indicije da je PDP samim prisustvom sastanku podržao predložena rješenja Asocijacije ‘Stvaraoci Republike Srpske’. Za nas su stvaraoci Republike Srpske u prvom redu borci, njihove porodice, svi ljudi koji su prošli golgotu, ali požrtvovano uložili snagu, ljubav i energiju da se Republika Srpska stvori i održi. O moralnoj odgovornosti koju Republika Srpska ima prema porodicama onih koji su dali život za nju je suvišno govoriti, ali nažalost svjedoci smo da su oni često marginalizovani, dok su neki drugi koji nisu podnijeli žrtve za stvaranje Srpske privilegovani – zaključio je Bundalo dodavši da se moraju poštovati prioriteti pri rješavanju statusnih pitanja vojnih i civilnih učesnika rata.