Politika

“NEĆEMO DA BUDEMO DIO NJIHOVE IGRE” Stanivuković i Trivićeva će glasati protiv Dodikovog prijedloga

Iako je šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Perica Bundalo, rekao je da će ova stranka podržati izjavu predsjedavaćeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika kada je riječ o zaštiti vitalnog interesa Republike Srpske, ali da će zahtijevati i rješavanje niza otvorenih pitanja između Srpske, odnosno BiH sa Hrvatskom, izgleda ne misle svi iz ovog kluba isto.

“NEĆEMO DA BUDEMO DIO NJIHOVE IGRE” Stanivuković i Trivićeva će glasati protiv Dodikovog prijedloga
FOTO DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Narodni poslanik Draško Stanivuković i poslanica Jelena Trivić tvrde da neće podržati Dodikov prijedlog, jer smatraju da iza toga stoje drugi interesi.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik ima samo jedan interes a to je privatni interes, da budem precizniji – keš. Njegovi interesi su rođaci, firme, prointeri, agapei, voćnaci, imanja, kumovi… – rekao je Stanivuković.

Dodaje da bi, kada bi se organizovala posebna sjednica vezana za minimalne plate, penzije, stipendije i slično, avionom doletio sa Menhetna da tome prisustvije, jer smatra da je to ono što bitno.

– To si interesi ovog naroda. Žali Bože novca koji će biti potrošen na gorovo, hotele, smještaj i hranu da bi gospoda došla na Sjednicu i podržala velikog vladara ovog vremena. Ja ću sa obje ruke biti protiv toga, jer ne mogu da vjerujem da je most vitalni interes Republike Srpske. On može biti značajan, ali ne može biti toliko – rekao je on, dodajući da ljudima koji su od 700 predzaća, 630 uništili ne treba vjerovati.

Različita mišljenja

Na pitanje da li to znači da se mišljenje njega i Trivićeve razilazi od ostatka PDP, on objašnjava da svako ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i unutra PDP.

– Ja nikada neću doći i fazi da balansiram i kalkulišem jer jednostavno ne vjerujem da će Dodik ispuniti išta od naših zahtjeva – rekao je on.

Tvrdi da neće da bude dio Dodikove igre u kojoj on i Dragan Čović jedan drugom prebacuju loptu i sprovode svoju politiku.

– Ja sa svojih 26 godina ne mogu da vjerujem da će Dodik ispuniti neke zahtjeve opozicije i obavezati se ne to. Jedina njegova obaveza je da krade – rekao je Stanivuković za Srpskainfo.

Sa njim je saglasana i Jelena Trivić.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Svoje lične interese i prijateljske odnose sa Čovićem servira u Narodnu skupštinu, čime je ponižava i ponižava sve građane Republike Srpske. Zašto se sporna pitanja sa Hrvatskom nisu rješavana do sada? – upitala je ona.

Dodaje da Dodik zaboravlja da je srpski član predsjedništva, a ne hrvatski.

– Pogotovo je sporno što se podrška i jedinstvo traži i od onih koje je donedavno nazivao izdajnicima, pri čemu ovo pitanje sigurno nije vitalni interes Srpske – zaključila je ona.