Politika

“Nećemo u koaliciju ni sa vladajućom strankom” Nestorović ima plan za one koji odu iz njegove partije

Branimir Nestorović, kontroverzni doktor i teoretičar zavjera koji je na izborima u Beogradu osvojio 5,37 odsto podrške, kaže da neće u koaliciju sa "Srbijom protiv nasilja", ali ni sa aktuelnom vlašću.

“Nećemo u koaliciju ni sa vladajućom strankom” Nestorović ima plan za one koji odu iz njegove partije
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Odmah smo se složili da sa takozvanom prozapadnom opozicijom neće biti nikakvog vida komunikacije i saradnje. Oni nisu nikakva opozicija, toliko su prozapadni da je to uvredljivo. Oni su u ovom društvu destruktivna snaga. Prvo su 12 godina bili na vlasti i sve što je loše u ovom društvu su oni uveli: od privatizacije, do izmještanja pregovaračkog procesa sa KiM u EU umjesto UN. Izmijenili su zakone i praktično pripremili teren za SNS. Šta oni imaju da ponude narodu, osim neke laži o Evropskoj uniji – rekao je Nestorović.

Pročitajte još

Nestorović tvrdi da je pogrešno protumačen o saradnji sa SNS

– Naravno, nećemo u koaliciju ni sa vladajućom strankom. Pogrešno je protumačeno da smo mi otvoreni za saradnju sa SNS samo zato što ispada da, budući da sa ovima decidno nećemo, sa ovim drugima možemo da razgovaramo – kazao je Nestorović.

Nestorović kaže da je samo provocirao izjavom da bi podržao manjinsku vladu SNS pod uslovom da odmah stave u proceduru poništavanje Briselskog i Ohridskog sporazuma.

– Naravno da ne mogu to da urade – kazao je Nestorović

“Obećao sam mojima ozbiljne batine”

Kako je rekao, nije tačno da će koalicija “Mi” odlučiti sudbinu pobjednika u Beogradu.

– Naprednjaci imaju 49 odbornika, socijalisti šest. Fali im samo još jedan. Namiriće oni tog jednog, znate već kako to ide – rekao je Nestorović.

Na da li će nedostajućeg odbornika namiriti iz njegove stranke, Nestorović navodi da se “nada da neće”.

– Razgovarao sam sa mojima i obećao im ozbiljne batine – naveo je Nestorović.

Rekao je i da su “ljudi kvarljiva roba, da su zaboravili da je 2022. većinu obezbijedio jedan odbornik Dveri koji je prešao”.

“Koalicija smrt za naš pokret”

Objasnio je da Pokret “Mi” nema lidera, da slijedi sastanak na kojem će razgovarati o svemu.

Ja sam u kampanji izbačen kao najprepoznatljivije lice, a moje je mišljenje da bi bilo kakva koalicija bila smrt za pokret – dodao je Nestorović

Nestorović kaže da ako neko izglasa neku saradnju, on bi vjerovatno izašao iz pokreta.

– To nije ono za šta smo se sastajali. Nisam čovek kompromisa. Jedina opcija kada bismo podržali vlast jeste ukoliko dođe do nasilnog rušenja i novog Majdana. Stali bismo uz vlast zato što je narod izabrao vlast – kazao je Nestorović u emisiji “Relativizacija”, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu