Magazin

“Neću ih napustiti bez obzira na okolnosti” Bivši fotograf ne ostavlja životinje ni dok PADAJU GRANATE (FOTO)

Andrea Cisternino, vlasnik skloništa za životinje u blizini Kijeva, kazao je da bi radije umro nego napustio više od 400 životinja, među kojima su psi, koze, krave i konji.

“Neću ih napustiti bez obzira na okolnosti” Bivši fotograf ne ostavlja životinje ni dok PADAJU GRANATE (FOTO)
FOTO: ROBERT GHEMENT/EPA

Uprkos tome što su ruski helikopteri u posljednjih nekoliko dana nadlijetali njegovo sklonište, Cisternino, koji je porijeklom Italijan, skupljao je zalihe hrane za svoje životinje i čuvao ih.

– Naravno da ću ostati ovdje sa svojim životinjama. Neću ih napustiti bez obzira na okolnosti. Radije bih umro nego to učinio – rekao je Cisternino.

– Andrea je ostao u Ukrajini kako bi zaštitio pse lutalice i ostale životinje. Čak ni u ratu ne odustaje od svoje misije. Kakvo divno biće – napisao je jedan korisnik Tvitera.

Pročitajte još

– Rekao je da će radije umrijeti nego ih ostaviti. Molim vas da u našim molitvama budu on i njegove životinje – takođe je jedan od komentara.

– Prije 15 minuta pala je granata u blizini skloništa. Vidio sam da dolaze ruske vojne kolone – kazao je Cisternino.

Andrea je više od 20 godina radio kao modni fotograf, a 2010. godine se preselio u Ukrajinu. Otvorio je fotografski studio u Kijevu i objavio album posvećen napuštenim životinjama, prenosi Klix.

Italijanski bračni par je bio dirnut ovim potezom pa su mu kupili parcelu na kojoj je napravio sklonište za životinje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije