Zabava

Neda Ukraden otvorila dušu o problemima: Doživjela sam uništenje svega materijalnog i moralnog

Pjevačica kaže da je njen život bio poput feniksa i da će ga bez ulepšavanja i izmišljanja predstaviti publici kroz knjigu.

Neda Ukraden otvorila dušu o problemima: Doživjela sam uništenje svega materijalnog i moralnog
FOTO: BLIC

Jedna od zvijezda koje istom jačinom decenijama sijaju na estradnom nebu regiona, Neda Ukraden, odlučila je da sve što je proživela za 70 godina života stavi na papir. Znanje koje je stekla na fakultetu za engleski jezik i književnost koji je završila, pored Pravnog fakulteta u Sarajevu, odlučila je da konačno iskoristi i napiše autobiografiju. Dok razgovara sa nama, ističe da je za sada stigla do 1980. godine, koja je za nju bila jako važna jer je tada promijenila imidž i počela saradnju sa kompozitorima Đorđem Novkovićem i Rajkom Dujmićem, prenosi Blic.

– Poslije 50 i više godina karijere u kojoj sam postigla najveće uspjehe, dobila najveća pjevačka i diskografska, umetnička priznanja, bila svjedok i učesnik mnogih dešavanja na estradnoj, ali i društvenoj, političkoj sceni ovih prostora, više je nego dovoljan motiv da bar dio toga otrgnem od zaborava – priča Neda i dodaje da ne postoje trenuci koje će uljepšavati i činiti drugačijim od realnih, već da će sve predstaviti onako kako se zaista odigralo:

– Toliko toga sam u svom bogatom životu doživjela, i lijepog i ružnog, da ne treba lagati, izmišljati da bih ispunila stranice. Neću moći sve događaje mog života staviti u jednu knjigu, pa će biti dva toma. Prvi tom, prvu knjigu upravo završavam – priča pjevačica.

Na pitanje da li svoj život može da upored sa životom neke strane muzičke ili filmske zvezde, poručuje da sve ono što je ona proživela u životu nije se dogodilo nikome drugom:

– Koliko sam puta padala i ustajala, znam ja i oni koji su bili uz mene. Ja sam imala i tu nesreću da svjedočim i raspadu jedne zemlje, uništenju svega materijalnog i moralnog na čemu sam odgojena, sa čime sam rasla. Tina Tarner je dokaz i primer uspešne feniks varijante karijere i života. Ali nije proživjela uništenja zbog rata u svojoj zemlji.

Kako je posao veoma zahtjevan prilikom stvaranja jednog dela, Neda je odlučila da se osami, te za potrebe pisanja knjige vrijeme provodi u svojoj kući. Tu se trudi da se prisjeti svih događaja i prenese ih na papir, kako tokom dana, tako i tokom noći kada joj dođe inspiracija.

Prihvati notifikacije