Politika

"Nedopustiv je pritisak na sud" Nobilo tvrdi da Dodikova odbrana ne odugovlači sa sudskim procesom

Advokat Anto Nobilo, član tima odbrane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, odbacio je insinuacije da odbrana odugovlači s procesom.

anto nobilo
FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT

Pravo na pošteno suđenje i nezavisan sud je temelj svake pravno uređene države države i demokratije. Svaki građanin ima pravo na pošteno suđenje, pa tako i građanin Milorad Dodik – rekao je Nobilo.

On je dodao da pravo na pošteno suđenje podrazumijeva da se ne prejudicira krivica optuženih.

– Ovdje smo izvukli kao primjere nastupe u medijima Kristijana Šmita i nekoliko ambasadora i ministara koji su u medijima prejudicirali krivicu Dodika – rekao je Nobilo.

Pročitajte još

On kaže da je to nedopustiv pritisak na Sud BiH.

– Nemamo atmosferu u kojoj se može odvijati pošteni postupak. Jedini način je da se maknemo iz Sarajeva. Tu je najviše bilo uticaja i medijskog. Svi svjedoci i optuženi su iz Banjaluke. Imamo tri dana za žalbu i mislim da je Apelaciono vijeće pogriješilo zbog toga što su odbili da se postupak prebaci u Banjaluku – rekao je Nobilo komentarišući odluku Suda BiH da odbije zahtjev odbrane za premještanje postupka protiv Dodika i Lukića u banjalučki Osnovni sud.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i vršilac dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloš Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije