Društvo

"Neka se u Srpskoj osjećaju slobodno" Nenad Nešić iz svog džepa platio ručak i sladoled za djecu sa Kosova i Metohije

U Višegradu je juče dočekano oko 250 srpske djece sa Kosova i Metohije koja će narednih sedam dana boraviti kod porodica svojih vršnjaka iz Republike Srpske.

Doček djece sa Kosova i Metohije u Višegradu
FOTO: SRNA

Djecu su na Trgu Nikole Tesle dočekali ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić, načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Kako saznaje 369portal, djeca su dobila samo po flašicu vode, što je zasmetalo Nenadu Nešiću, pa je djecu htio da časti i sladoledom, ali kada je čuo da djeca nisu jela od kada su pošla, u ponoć, iz Parteša, Pasjana, Novog Brda, Šilova, Vitine, Zvečana i Leposavića, odveo ih je o svom trošku u Hotel “Višegrad” i sa svog privatnog računa platio 250 obroka za kosovsku djecu.

Đurević, Arlov i Nešić na dočeku djece sa Kosova i Metohije u Višegradu
FOTO: SRNA

Nešić je rekao da su Srbi sa Kosova i Metohije uvijek dobrodošli u Republiku Srpsku.

– Jedan smo narod. Mi u Republici Srpskoj znamo kako je njima. Želim da se ovdje osjećaju slobodno – rekao je on.

Pročitajte još

Djeca će sedam dana biti smještena kod vršnjaka u Sokocu, Istočnom Novom Sarajevu, Istočnoj Ilidži i Trebinju, gdje ih čeka srdačna dobrodošlica.

Djeca borave u Srpskoj u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, koji jedanaesti put organizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije