Politika

“Nekada je SDS klevetao OHR-u, danas kleveće opoziciju pred Putinom” Miličević tvrdi da je Dodik u Rusiji prevazišao sebe

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prevazišao je sam sebe u svom nedoličnom i nedržavničkom ponašanju, poručio je predsjednik SDS Milan Miličević.

Milan Miličević iz SDS
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Ne mogu a da se ne sjetim da je Dodik na isti način OHR-u nekada klevetao SDS, baš kao što je danas klevetao opoziciju predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, iznoseći najobičnije laži, istakao je Miličević.

– Predsjednik Republike, po njenom Ustavu, predstavlja jedinstvo građana. Predsjednik Republike koji je državnik, nikada van svoje zemlje neće govoriti ružno o svojim građanima. Pogotovo, nikada neće lagati i iznositi neistine, zarad sitnog ličnog interesa – ponovio je Miličević.

Pročitajte još

Predsjednik SDS-a takođe je lideru SNSD uputio par pitanja.

Ko je prihvatio NATO-ov Program reformi i aktivirao Akcioni plan za članstvo u NATO-u? Ko gazi zaključke Narodne skupštine koji se odnose na Ustavni sud BiH i odlazak stranih sudija? Ko je dogovorio novu pravosudnu instancu na nivou BiH – Apelacioni sud BiH? Ko je usvojio sedam evropskih zakona i pripremio još tri, bez Zakona o Ustavnom sudu BiH? Ko je u finansijsku dubiozu doveo brojna javna preduzeća? Čiji prijatelji i porodice su stekli desetine i stotine miliona, dok je narod sve siromašniji? Ko mrskim zapadnjacima nudi rudnike litijuma i želi uništiti najplodniji dio Republike Srpske? Ko je srozao i do posrnuća doveo sve segmente društva? Ko je odgovoran jer je u Republici Srpskoj svaki dan sve manje stanovnika? Da li je ovo uradila opozicija ili on – upitao je Miličević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije