Hronika

NEMA KRIVIČNOG DJELA Završena istraga nesreće u kojoj je poginuo Branko Gogić, a Rasim Ljajić teško povrijeđen

Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Branko Gogić, a teško povrijeđen Rasim Ljajić.

NEMA KRIVIČNOG DJELA Završena istraga nesreće u kojoj je poginuo Branko Gogić, a Rasim Ljajić teško povrijeđen
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, MITAR MITROVIĆ, OLIVER BUNIĆ/RINGIER

Ovo je zaključak istrage koju je sprovelo Osnovno javno tuilaštvo u Aleksincu nakon ovog stravičnog udesa, a tokom koje su obavljena vještačenja i pribavljeni izvještaji nadležnih institucija.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se 10. aprila na auto-putu Beograd-Niš kod Ražnja, a tom prilikom je teško povrijeđen predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, a poginuo je Branko Gogić (45) direktor JP “Emisiona tehnika i veze”, njegov stranački kolega i bliski prijatelj.

Pročitajte još

– Povodom saobraćajne nezgode koja se desila dana 10. aprila 2022. godine, u kojoj je učestvovalo vozilo kojim je upravljao B.G. iz Beograda koji je usljed nezgode preminuo na licu mjesta, a u kom vozilu se na mjestu suvozača nalazio R.Lj. iz Novog Pazara koji je kritičnom prilikom zadobio tešku tjelesnu povredu, obavještavamo javnost da je nakon pribavljenih izvještaja nadležnih institutcija i ekspertize saobraćajne nezgode, kao i analize ovako prikupljenih i ostalih dokaza u spisima predmeta, Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu donijelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, jer u radnjama bilo kog lica nisu ostvarena obilježja nekog od krivičnih djela za koje se goni po službenoj dužnosti – navode u OJT Aleksinac.

FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RINGIER
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RINGIER

Do nesreće je došlo kada je “škoda superb kvatro”, kojom je upravljao Gogić, sletjela sa kolovoza, prošla kroz zaštitnu ogradu i prevrnula se kraj regionalnog puta Ražanj – Aleksinac. Gogić je ostao na mjestu mrtav, dok je Ljajić sa teškim povredama prebačen prvo u KC Niš, a dva dana kasnije, nakon stabilizacije njegovog stanja, na zahtjev porodice, u Klinički centar Srbije.

Kako saznaje Blic, “škoda” kojom je upravljao Gogić, bila je u njegovom privatnom vlasništvu, i nakon udesa je izuzeta radi vještačenja.

Gogić je stradao na licu mjesta, budući da je “škoda” koja je nakon slijetanja završila na krovu, najviše oštećena upravo iznad vozačevog sjedišta.

Ljajić je preživio udes u kojem je zadobio prelom tri rebra i povredu pršljenova. On je, nakon što se malo oporavio, rekao novinarima da se ničega ne sjeća vezano za nesreću.

Posljednje šta pamti bilo je da je sa Gogićem ušao u vozilo i da su pričali o vremenu, a da se nakon toga osvijestio u bolnici i odmah upitao medicinsko osoblje gdje je Gogić, pošto ga nije vidio u bolničkoj sobi, a kada nije dobio odgovor, posumnjao je da se desilo nešto loše, piše Blic.

Prihvati notifikacije