Svijet

NEMA OPUŠTANJA Izraelska vojska i dalje u stanju pripravnosti

Izrael je i dalje u stanju pripravnosti nakon velikog napada dronovima i raketama koji je izvršio Iran, rekao je glavni vojni portparol kontraadmiral Danijel Hagari.

Izraelski tenk
FOTO: MOHAMMED SABER/EPA

I dalje smo u stanju pripravnosti i procjenjujemo situaciju. U posljednjih nekoliko sati odobrili smo operativne planove i za ofanzivnu i za defanzivnu akciju, rekao je Hagari u televizijskom obraćanju.

On je govorio o sinoćnjem napadu Irana i precizirao da je lansirano “oko 350 dronova samoubica, krstarećih projektila, balističkih projektila i raketa”.

Pročitajte još

Hagari je dodao da je oko 60 tona “bojevih glava i eksploziva” bilo pričvršćeno za rakete i bespilotne letjelice, prenio je BBC.

– Zajedno smo osujetili napad Irana – rekao je Hagari i pohvalio koaliciju savezničkih zemalja koje su pomogle Izraelu u odbrani i obaranju 99 odsto projektila.

On je istakao da Izrael nije izgubio iz vida misiju u Gazi, gdje pokušava da uništi palestinsku grupu Hamas i oslobodi taoce koje je ta grupa otela kada je napala izraelske zajednice u oktobru.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu