Hronika

NEMA OSNOVA ZA POKRETANJE KRIVIČNOG POSTUPKA Uviđajem je utvrđeno da je za katastrofalnu saobraćajku kriv vozač "volva" (34)

Dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu obavio je uviđaj na licu mjesta gdje je jutros došlo do saobraćajne nesreće.

nesreća u Mladenovcu
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

Saobraćajnu nesreću je prouzrokovao vozač “volvoa” koji je vozio iz pravca Beograda ka Mladenovcu. Prešao je na lijevu stranu, a vozač autobusa koji se kretao svojom trakom je pokušao da ga izbjegne, ali nije uspio.

Došlo je do sudara u kojem je povrijeđeno više od 30 putnika u autobusu, a vozač “volvoa”, koji je izazvao saobraćajnu nesreću je poginuo na licu mjesta.

Imajući u vidu da je saobraćajnu nesreću prouzrokovao vozač putničkog vozila koji je preminuo, a za sada nije utvrđeno postojanje bilo kakvog doprinosa vozača autobusa, nema osnova za pokretanje krvicnog postupka.

Dezurni tužilac OJT u Mladenovcu je prilikom obavljaja uviđaja naložio vanredni tehnički pregled oba vozila, pregled kamera u autobusu, alko testiranje vozača autobusa i obdukciju vozača putničkog vozila.

Pročitajte još

PodsjetimoMilos N. poginuo je u nesreći kod Mladenovca.

Kako je Blic nezvanično saznao, on se vraćao sa aerodroma gdje je vozio tetku na let koja je u Mladenovac došla zbog šestomjesečnog pomena oca nastradalog.

Najmanje 37 osoba povrijeđeno

Podsetimo, jedna osoba je poginula, a najmanje 37 ljudi je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros kod Mladenovca, poslednje su informacije o stanju povrijeđeni od oko 8.30. Ovih 37 osoba je zbrinuto u Urgentni centar, i dalje pristižu, a dio je i na VMA.

Na licu mjesta je stradao vozač automobila. Prema posljednjim informacijama, ukupno 37 osoba primljeno je u Urgentni centar u Beogradu. Dio povređenih prevezen i na VMA.

Dionica na kojoj se tragedija dogodila je zatvorena, pa se saobraćaj preusmjerava preko Malog Popovića.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu