Politika

„NEMA UJEDINJENJA NI SA KIM“ Dragan Čavić o budućnosti Narodnog demokratskog pokreta

Predsjednik NDP Dragan Čavić tvrdi da nije tačno da se ova straka integriše sa bilo kim, pa ni sa SNSD.

„NEMA UJEDINJENJA NI SA KIM“ Dragan Čavić o budućnosti Narodnog demokratskog pokreta
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Komentarišući informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama, da je Predsjedništvo NDP donijelo odluku o integraciji sa SNSD, a da on ide na kompenzacionu listu SNSD, Čavić tvrdi da je to dezinformacija i da je odlučeno sasvim drugačije.

Pročitajte još

– Imali smo sjednicu Predsjedništva stranke u nedjelju na kome smo odlučili da ćemo jačati svoju infrastrukturu na terenu i na izbore izići samostalno. Ako se budemo odlučili da izlazimo sa nekim u koaliciju, tu ćemo odluku donijeti tamo u jesen, neposredno pred izbore. Eksplicitno, nema ujedinjenja ni sa kim! Jedina opcija za nastup za sljedeće izbore je koalicija. A sa kim će biti koalicija, o tom po tom – kaže Čavić za Srpskainfo.

Kao što je poznato, ranije se spekulisalo o spajanju NDP sa DEMOS, ali Čavić tvrdi da ni ta opcija više nije u igri.

– Ni sa kim. Bilo je tu raznih ponuda za ujedinjenje, ali svi u Predsjedništvu se slažemo da nema potrebe to da radimo. Takvi kakvi jesmo idemo u izborni proces, idemo u jačanje infrastrukture na terenu. Na izbore idemo samostalno, a ako budemo išli sa nekim u koaliciju, odluku ćemo donijeti pred izbore. Ali kao NDP, nikakvo integrisanje, ujedinjenje, utapanje ne dolazi u obzir – poručuje Čavić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu