Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NEMA ZABUŠAVANJA Sara Jo otkrila šta je motiviše da trenira

Zabava
Autor:

Foto: sarajoofficial/instragram/screenshot

Kada nisam u sali za vježbanje, onda izađem napolje i trčim. Fizička kondicija je vrlo važna za moj posao jer su nastupi često veoma zahtjevni, kaže pjevačica Sara Jo.

Umjetnica kaže da nema problem sa redovnim vježbanjem, bez obzira na godišnje doba.

– Kada vam je trener Jasmina Aleksandrov, onda nema mnogo zabušavanja, bilo da je ljeto ili zima. Ako se dogodi da mi se ne trenira ili da jednostavno nemam snage i volje, ona me uvijek motiviše i ja odradim trening koji mi da nevjerovatnu energiju. Trudim se da redovno vježbam i da ne preskačem treninge ni ljeti jer moram da budem u formi zbog nastupa koji su često vrlo zahtjevni – kaže Sara Jo.

Ipak priznaje da joj nije lako da uskladi ostale obaveze sa treningom.

– Ovih dana je to dosta težak poduhvat jer sam često na nastupima i raznim gostovanjima. Ljetnja sezona je rezervisana za festivale i žurke i onda imam baš dosta obaveza. Ali sve je stvar dobre organizacije i volje, tako da se ja zaista uvijek potrudim da odradim trening ili bar da izađem pola sata napolje i istrčim rutu. Trčanje me opušta i pomaže mi da razbistrim um tako da ga često praktikujem kad nisam u sali za vejžbanje – kaže ona, piše Blic Žena.

Iako kaže da nije rob trendova, naglašava da joj trenutno najviše odgovara CrossFit trening.

–  Trenutno mi je najzanimljiviji, a i najviše mi prija CrossFit trening. Iako često zahtjeva mnogo napora, poslije tih treninga vidim najbolje rezultate i osjećam se odlično. Jednostavno volim brzo da vidim rezultate u treningu, što me uvijek dodatno motiviše – objašnjava pjevačica.

Kada je riječ o tome da se izbjegne rutina na treningu, Sara kaže da to sve prepušta svom treneru.

– Jasmina najbolje zna kakvi meni treninzi prijaju i ja joj vjerujem. Jedino što često volim da praktikujem pored CrossFit-a jeste trčanje.

Koja kombinacija vježbi se do sada pokazala najefikasnijom, pitali smo je.

– CrossFit sam zavoljela baš zbog toga što su vježbe koje radim jako energične i zato što ni jedan trening nije isti. Upravo takvi treninzi, vrlo intenzivni i zahtjevni, su nešto što meni najviše prija i odgovara i što se na kraju pokazalo kao najefikasnije – kaže pjevačica.

Sara kaže da prati fitnes trendove ali i da se ne opterećuje njima:

– Volim da isprobam nove vrste treninga, da vidim kakve su mi mogućnosti, da li neku vježbu mogu da izvedem, ali opet ne pratim slijepo trendove ni u stilu pa ni na treninzima.

Šta sluša dok vježba

Muzika je njen posao, ali šta je sa muzikom dok vježba? Šta je na plej-listi Sare Jo?

Muzika ima uvijek energiju i daje dodatni impuls tokom treninga. Dok vježbam fokusirana sam na sam tok treninga, tako da nisam posebno izbirljiva kada je muzika u pitanju, važno je da je energična, dinamična i da odgovara atmosferi treninga – kaže umjetnica.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO