Kultura

Nemaju rok trajanja: "Anđeoske pesme" promovisane u Beogradu (FOTO)

Stižem sa Ninom na promociju u pet. Rodoljub Stojanović Rođa pripremio ozvučenje, video bim. Stiže i Nemanja, kompozitor i virtuoz klasične gitare.

promocija Cd-a “Anđeoske pesme” Đure Mornara
FOTO: JANKO ĐURIĆ

Probamo dvije pjesme, zvuči jako lijepo. Puštaju spot na led ekranu. Stiže moj sin Janko i njegov drugar Andrija Ignjatović da fotografišu.

Kiša je prestala. U šest počinje promocija CD-a “Anđeoske pesme”, stotinak ljudi ipak uspijeva nekako da stane u muzičku prodavnicu u Sremskoj u Beogradu. U publici prepoznajem mnoge meni zaista drage ljude.

Rođa otvara promociju na svoj specifičan način, uz malu dozu humora i pregršt informacija. Potom mikrofon uzima Nemanja Bogunović i kaže kako je veoma zadovoljan našom muzičkom saradnjom, što potvrđuje i producent Milan Burda.

Nebojša Babić podsjeća na dugogodišnju saradnju sa mnom i sa Ninom; on je radio i divan omot za “Letnju terasu”. Pisac Zoran Stefanović pravi mikroesej o mom stvaralaštvu, što mi, naravno, veoma prija. Potom sviramo tri pjesme sa novog albuma. Dobijamo iskrene aplauze.

Završavamo zvaničnu promociju, počinje koktel i potpisivanje CD-a. Pa slikanje i intervjui za TV.

Uspio sam nekako da se probijem i da sve goste pozdravim na kratko, među njima Dejana Manojlovića, Vladu Marića, Vladu Jakovljevića sa suprugom Biljanom, Mišu Plavšića, Batu Đorđevića, Svetlanu Spajić, Srđana Marjanovića, Dragoslava Bokana, Beti Đorđević, Peđu Milojevića, Gorana Jovića, Baneta Loknera, Duška Antonića, Milutina Petrovića sa suprugom Anom Rodić, Miška Plavog, Vladu Slavicu, Mihajla Stanića, Ivana Vukadinovića i druge drage goste.

Sve zajedno, lijepo veče za poeziju i anđeoske pjesme. Ja znam da nemaju rok trajanja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije