Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NEMAJU SVI DOBRE NAMJERE Porodica upozorava na lažne profile koji koriste akciju za malog Tarika

Društvo
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Otkako je u medijima objavljena informacija da se prikuplja novac za oboljelog Tarika Rovčanina, pokrenut je niz akcija kako bi se sakupile potrebne finansije. Međutim, nemaju svi dobru namjeru, te porodica upozorava građane da obrate pažnju kome uplaćuju novac.

Naime, na Instagramu se u posljednje tri sedmice pojavilo više od 10 profila koji tvrde kako prikupljaju novac za dječaka.

Međutim, samo je jedan od tih profila u stalnom kontaktu sa Tarikovom porodicom i samo oni redovno uplaćuju novac koji im je doniran.

– Voljeli bismo da prijavite profile koji sakupljaju novac za Tarika. Samo je jedan profil potvrđen i u stalnom je kontaktu sa nama, a to je “Za_Tarika”. Svi profili osim tog su nam nepoznati, neki čak već uzimaju novac za Tarika – rekla je porodica malenog dječaka dodavši kako mole građane da novac uplaćuju samo na provjerene račune koji su obrazloženi na Fejsbuk grupi.

Jedini načini na koji je moguće donirati novac za Tarika jeste preko brojeva računa koje je porodica otvorila posebno za ove potrebe, te preko broja telefona 17006 koji je otvorila Pomozi.ba, a preko kojeg pozivom donirate dvije marke.

PayPal: [email protected]

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH
154-180-20085330-48
Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Tarik Rovčanin

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048
Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Tarik Rovčanin

Za novčane uplate na račun naše organizacije u Austriji:

Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Tarik Rovčanin
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Beč, Oestereich

Podsjećnja radi, Tarik je posjetio AGC Kliniku u Sarajevu gdje je obavio sve potrebne pretrage, a osim toga je dobio i finansijsku pomoć od organizacije Pomozi.ba. Novac mu je donirao i muzičar Emir Bukovica, a svi oni koji žele na neki način kontaktirati porodicu i pomoći im mogu to učiniti preko broja telefona Zinajde Lier: 061 534 197 ili preko Fejsbuk grupe na kojoj su aktivni i dostupni svi članovi porodice.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO