Zabava

“NEMAM SNAGE PRIČATI O OCU” Ilda otkrila kako se osjeća nakon Šabanove smrti i JOŠ PONEŠTO

Iako je prošlo pet mjeseci od tragedije u kojoj je život izgubio kralj narodne muzike Šaban Šaulić, njegova mezimica Ilda Šaulić otkriva da joj je i dalje jako teško.

“NEMAM SNAGE PRIČATI O OCU” Ilda otkrila kako se osjeća nakon Šabanove smrti i JOŠ PONEŠTO
FOTO: RAS SRBIJA

Teško mi je govoriti o ocu.  Još uvijek nemam snage da se oglašavam po tom pitanju. Kada osjetim da je došlo vrijeme da o tome više govorim, ljudi će to znati. Do tada želim da se posvetim nekim drugim poslovima i ljudima oko sebe, a tu temu definitivno još izbjegavam – rekla je za Avaz veoma emotivno Ilda.

Od trenutka kad je saznala za očevu nesreću, ova pjevačica narodne muzike je shrvana velikom boli, međutim trudi se vratiti u kolosijek svakodnevnog života. Odnedavno je počela ponovo da izlazi i da se druži te da koliko može uživa u životu s kćerkom Emom i suprugom Bojanom Vučkovićem.

Da se polako vraća u život potvrđuje i na svojim društvenim mrežama gdje svakodnevno objavljuje fotografije s ljetovanja i nastupa.

– Objavim tako neke dnevne fotografije. Uživam u tome. Ljetno je doba, trudimo se svi u porodici da se malo odmorimo koliko nam obaveze dozvoljavaju – ispričala je Ilda.

Foto: Rajko Ristić/RAS Srbija
Foto: Rajko Ristić/RAS Srbija

Otkriva da trenutno priprema nove pjesme, koje će publika moći čuti najvjerovatnije početkom septembra.

– Srećna sam, jer se nešto novo polako sprema. Od septembra će biti novih pjesama. Nažalost, s obzirom da sve volim raditi onako usporeno i spontano, još uvijek ne bih ništa mogla da najavim o ili da vam odam neku tajnu. U svakom slučaju radim na novim pjesmama – iskrena je pjevačica.

Odmor u Turskoj

Ilda se s porodicom prošli mjesec odmarala u Turskoj.

–  Nadam se da ćemo malo slobodnih dana ugrabiti i u avgustu da odemo ponovo na more. Odmora nikad dosta – govori pjevačica.

Na kraju je rekla da posebno voli publiku u Sarajevu, ali da, nažalost, zakazanih gostovanja još nema.

– Kada me pozovete rado ću se odazvati. Sada nemam ništa dogovoreno niti planirano, ali svaki put se radujem sarajevskoj publici. Samo neka imamo zdravlja, a ostalo ćemo sve lako pa i zajedno pjevati i veseliti se – dodala je Ilda.

Prvi nastup nakon očeve smrti

Ilda je nedavno prvi put nakon očeve smrti ponovo uzela mikrofon u ruke. Na jednoj izložbi u Beogradu, prisutne je počastila s nekoliko Šabanovih hitova.

– Svaki početak, mislim nije to početak… Ali početak poslije nekih krupnih stvari u životu je uvijek težak. Ali, drago mi je da je to baš bilo u Beogradu, da su došli prijatelji i kolege da podrže, da je bilo svijeta, da je bilo lijepo i veselo – izjavila je tada Šaulić.