Hronika

"NEMOJTE VI SUDITI PRIJE SUĐENJA" Burna reakcija advokata Mike Aleksića ispred tužilaštva

Zoran Jakovljević, novi advokat Miroslava Mike Aleksića, stigao je u Više javno tužilaštvo gdje se danas nastavljaju saslušanja djevojaka koje su prijavile profesora glume za silovanje i seksualno zlostavljanje, burno se obratio okupljenim novinarima.

"NEMOJTE VI SUDITI PRIJE SUĐENJA" Burna reakcija advokata Mike Aleksića ispred tužilaštva
FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA

Saslušajte šta odbrana ima da kaže, a onda izvodite vaše zaključke – rekao je Jakovljević, a potom dodao:

“Nemojte vi suditi prije svakog suđenja”.

Nakon toga Jakovljević, koji je nekada bio zamjenik tužioca, okrenuo se i ušao u zgradu na saslušanje mlade glumice Ive Ilinčić koja je nekoliko minuta prije njega stigla u Više tužilaštvo u pratnji oca i advokata Srđana Ilinčića i još dva pravna zastupnika.

FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

– Po želji moje ćerke napustio sam sudnicu, kako bi se ona osjećala komfornije dok daje izjavu – rekao je Srđan Ilinčić za Blic.

Pročitajte još

Juče je u Višem tužilaštvu saslušana glumica Milena Radulović, koja je Aleksića optužila za silovanje i seksualno zlostavljanje. Ona je u ekskluzivnoj ispovijesti za Blic ispričala da ju je Aleksić silovao kada je imala 17 godina i bila je učenica njegove škole glume.

Nakon nje, ispovijest je dala i Iva Ilinčić, koja je navela da je Aleksić nije silovao, ali da ju je više puta seksualno zlostavljao.

Potom su se policiji prijavile i druge žrtve profesora glume.