Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NENADIĆ O NEZADOVOLJNIM RODITELJIMA “Podnijeću ostavku u Upravnom odboru Zavoda Pazarić“

Društvo
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Mario Nenadić, bivši ministar u Vladi KS, jedan od najuspješnijih funkcionera od nastanka tog kantona, kako Avaz saznaje, podnijeće ostavku na mjesto vršioca dužnosti člana Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, u koji ga je Vlada FBiH imenovala prije nekoliko dana na prijedlog SBB.

To je potvrdio i sam Nenadić, a kako je rekao, na tu odluku navele su ga izjave roditelja, djece štićenika Zavoda Pazarić, koji su istakli da nisu dobili mjesto člana Upravnog odbora, koje im je obećano.

– Žao mi je što nisam potpuno informisan prije imenovanja o interesu roditelja da budu u Upravnom odobru Zavoda. Prateći medije ovih dana, vidio sam da su roditelji izrazili nezadovoljstvo činjenicom da Vlada, navodno, nije ispunila svoje obećanje i da im nije ostavila prostor za imenovanje, odnosno za članstvo predstavnika roditelja u tom Upravnom odboru – rekao je Nenadić.

Istakao je da mu je moralna i svaka druga obaveza da oslobodi jedno mjesto u Upravnom odboru isključivo u korist roditelja.

– Ukoliko će Vlada FBiH udovoljiti takvoj mojoj poziciji i takvom stavu, vrlo rado podnosim ostavku za člana UO. Ipak, ukoliko ne udovolji, onda podnosim ostavku zato što Vlada, onda, ne razumije o čemu se ovdje radi – rekao je Nenadić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO