Društvo

NENADIĆ O NEZADOVOLJNIM RODITELJIMA “Podnijeću ostavku u Upravnom odboru Zavoda Pazarić“

Mario Nenadić, bivši ministar u Vladi KS, jedan od najuspješnijih funkcionera od nastanka tog kantona, kako Avaz saznaje, podnijeće ostavku na mjesto vršioca dužnosti člana Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, u koji ga je Vlada FBiH imenovala prije nekoliko dana na prijedlog SBB.

NENADIĆ O NEZADOVOLJNIM RODITELJIMA “Podnijeću ostavku u Upravnom odboru Zavoda Pazarić“
FOTO: KLIX/RAS SRBIJA

To je potvrdio i sam Nenadić, a kako je rekao, na tu odluku navele su ga izjave roditelja, djece štićenika Zavoda Pazarić, koji su istakli da nisu dobili mjesto člana Upravnog odbora, koje im je obećano.

Pročitajte još

Žao mi je što nisam potpuno informisan prije imenovanja o interesu roditelja da budu u Upravnom odobru Zavoda. Prateći medije ovih dana, vidio sam da su roditelji izrazili nezadovoljstvo činjenicom da Vlada, navodno, nije ispunila svoje obećanje i da im nije ostavila prostor za imenovanje, odnosno za članstvo predstavnika roditelja u tom Upravnom odboru – rekao je Nenadić.

Istakao je da mu je moralna i svaka druga obaveza da oslobodi jedno mjesto u Upravnom odboru isključivo u korist roditelja.

– Ukoliko će Vlada FBiH udovoljiti takvoj mojoj poziciji i takvom stavu, vrlo rado podnosim ostavku za člana UO. Ipak, ukoliko ne udovolji, onda podnosim ostavku zato što Vlada, onda, ne razumije o čemu se ovdje radi – rekao je Nenadić.