Biznis

Neobičan potez: "Iberija" nudi putnicima da SAMI IZABERU ljetnu destinaciju

Španska avio-kompanija "Iberija" omogućiće korisnicima društvenih mreža da izaberu dodatnu destinaciju među ljetnim letovima, dok pandemija korona virusa nastavlja da remeti vazdušni saobraćaj.

Neobičan potez: "Iberija" nudi putnicima da SAMI IZABERU ljetnu destinaciju
FOTO: MAK REMISSA/EPA

Iberija je do sada najavila 112 ljetnih destinacija, a danas je pozvala javnost da izabere i jednu dodatnu od sedam: LJubljana u Sloveniji, Bastija u Francuskoj, tri grada u Grčkoj, Azori u Portugaliji ili Fes u Maroku.

Ovaj neobični potez ističe nesigurnost u vezi sa turističkom sezonom nakon što je Evropska komisija obećala digitalni kovid pasoš kako bi se spasila ljetna sezona, ali države koje zavise od turizma strahuju da će se ponoviti prošla godina.

Turističke agencije pokušavaju na različite načine da osiguraju putnike i izazovu interes kod ljudi dok se trude da organizuju putovanja.

Španija i Francuska pojačale su putne restrikcije i pomjerile rokove vakcinacije kao odgovor na širenje novih sojeva virusa i prekide u samoj kampanji imunizacije, što predstavlja dodatni udarac za sektor vazdušnog saobraćaja.

Prihvati notifikacije