Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NEOBIČNO PRIJATELJSTVO Tom je spasao Džerija i od tada ga ne ispušta iz vida (FOTO, VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: Martina SZ/Facebook Screenshot

Pas i mače koji su pronađeni na deponiji u Brodu, nakon što je pas u ustima do volonterke donio bespomoćno mače u očajničkom pokušaju da ga spasi, osvojili su građane, pa i sada, privremeno zbrinuti u privatnom prihvatilištu za povrijeđene i napuštene životinje, osvajaju javnost svojom bliskošću i dogodovštinama.

Nazvani Tom i Džeri, zbog velikog prijateljstva među vrstama koje su inače na ratnoj nozi, trenutno borave u privatnom dvorištu gospođe koja brine o desetinama napuštenih, gladnih i bolesnih životinja u Brodu. O njima brinu kako mogu, dok se čeka dogovor oko privremenog smještaja u Zagrebu ili osoba koje će ih udomiti.

Zgoda iz skloništa…. Naša Spomenka Cica Đurić Milkanović htjela je uzeti mače iz skloništa.Da ga okupa kod sebe…

Gepostet von Martina SZ am Samstag, 5. Oktober 2019

Glavni uslov udomljavanja je da se ne razdvajaju, a za to postoje jako dobri razlozi. Premda je volonterima inače prioritet udomljavanje životinja, čak i ako to znači razdvajanje braće i sestara ili zaljubljenih životinjskih parova, jer najčešće nemaju priliku da biraju, ovaj put su stvari toliko jasne da dileme nema.

Najnoviju zgodu podijelila je na Fejsbuku Martina Sali Zidler, 44-godišnja Hrvatica koja se prije nekoliko godina preselila u Regensburg, a ona je i pokrenula akciju pomoći psu i mačetu, piše Jutarnji list.

Spomenka Đurić Milkanović, vlasnica dvorišta u kojem borave Tom i Džeri sa ostalim životinjama, koja ih je i pronašla na smetlištu, htjela je da odvede mače kući i okupa ga.

Međutim, prvi put kad je htjela da ga izvede, Tom je skoro preskočio ogradu. Spomenki je bilo jasno da pas neće dozvoliti da odvedu mače dok god je on tu i čuva ga. Stoga je odlučila da bude lukava, pa ga je sakrila u torbu. Pokušala je da prođe brzo kroz dvorište, ali se Tom okrenuo i odjednom zagrizao ručku torbe.

Za laku noć, pozdravljaju vas, Tom i Jerry.. <3Možda u ovakvim malim čudima ima nade… Možda nam ova bića , u Bosanskom Brodu, u malenom skloništu sa puno pasa, žele poručiti da ne odustajemo..Da se borimo najjače što možemo.Jer… ima nade…. ako ju vidimo, primjetimo, prepoznamo…Nitko od nas sam ne može spasiti Svijet, ali svatko od nas može otvoriti svoje srce.Razumijeti , pomoći, dati sebe..Ne kao mi. Dovoljno je biti uz ljude koji daju život za ova čuda.Lijepo spavajte! <3

Gepostet von Martina SZ am Freitag, 4. Oktober 2019

Nije bilo šanse da prošvercuje mače pored brižnog Toma, u kome su proradili neki neobični majčinski osjećaji, a zbog toga su odlučili i da ih neće udomljavati odvojeno.

Kakva god da se veza rodila između ove dvije životinje, ona je toliko jaka da zbunjuje i volontere koji su se u životu nagledali svega i svečega.

Zna se sigurno da Tom nije običan pas, nego “pravi gospodin, vitez lavljeg srca” kako su ga u jednom od komentara nazvali. Krznena duša kakva se rijetko viđa.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO