Hronika

Nepokretni muž ubio ženu u invalidskim kolicima: Selmu Baluković suprug ubio samostrijelom

Selmu Baluković (48) iz Lipnice kod Tuzle prema nezvaničnim informacijama usmrtio je strijelom iz samostrijela suprug Erno Sabo-Čaki (59)

Nepokretni muž ubio ženu u invalidskim kolicima: Selmu Baluković suprug ubio samostrijelom
FOTO: FACEBOOK/SCHREENSHOT

Obdukcija je prema navodima lokalnih medija pokazala da je Baluković imala povrede na vratu i ubodnu ranu u predelu grudnog koša.

Tijelo je u kući u tuzlanskom naselju Lipnica, podsjetimo, pronađeno 21. februara oko podneva. Policija je u kući zatekla Erna, mađarskog državljanina, koji je zbog ubodnih rana u predjelu abdomena hitno hospitalizovan na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Policija je prethodno obaviještena od jednog njihovog prijatelja da mu se Erno javio na video poziv i da je primijetio da je sav krvav i da leži na krevetu.

– Nalaz obdukcije pokazao je da je prostrijelna rana u predjelu grudnog koša preminuloj nanesena strijelom. Ne znamo još da li je ispaljena iz samostrela ili je rana nanesena rukom – rekao je za Vijesti.ba portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Tužilaštvo navodi da sve upućuje na to da je počinitelj ubistva suprug ubijene Selme i dodaju da će sve okolnosti biti utvrđene kad se okončaju sva veštačenja.

Pročitajte još

Sa suprugom ubijene zbog njegovog zdravstvenog stanja još nije obavljen ni prvi informativni razgovor. Kada će to biti zavisi od ljekara. Ostale istražne radnje su u toku – dodao je Arnautović.

Selma i njen suprug bili su članovi streljačkog kluba i to objašnjava činjenicu da su u kući imali samostrel. Erno Sabo-Čaki ima invaliditet i kretao se uz pomoć invalidskih kolica. Selma je takođe koristila invalidska kolica.

Sahrana ubijene žene održana je u ponedeljak u naselju Plane kod Tuzle. Iza Selme su ostali sin i ćerka, unuk, majka i brat.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije