Hronika

NEPROMIŠLJENO Vandali bacanjem bodljikave žice na vodove ugasili struju

Nepoznate osobe u više navrata su, bacanjem bodljikave žice preko elektro-vodova, izazvale prekide u napajanju strujom šireg područja Zavaita u opštini Foča, saopšteno je iz fočanske “Elektrodistribucije”.

NEPROMIŠLJENO Vandali bacanjem bodljikave žice na vodove ugasili struju
FOTO: B.T./RAS SRBIJA

Iz ovog preduzeća navode da su posljednjih dana zabilježeni kvarovi na dalekovodu prema Zavaitu, koji uz tu mjesnu zajednicu energijom napaja i područja sela Saš i Gornje Dragočave.

Električari su prilikom obilaska ovog dalekovoda na nekoliko mjesta pronašli komade bodljikave žice koji su prebačeni preko dalekovodnih provodnika, što je uzrokovalo kvarove.

Kvarovi su otklonjeni, a smatramo da je ovakav čin za najstrožu osudu i u svakidašnjim životnim okolnostima, a pogotovo u uslovima vanredne situacije u kojoj se nalazimo – navodi se u saopštenju.

Uz izvinjenje mještanima Saša, Gornje Dragočave i Zavaita zbog prekida u napajanju strujom, iz “Elektrodistribucije” su zamolili sve ljude da prijave nadležnim organima ako uoče bilo kakve osobe da vrše slične sabotaže na objektima, čime ugrožavaju i same građane.