Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NESAVJESNOJ MAJCI PRIJETI VIŠEGODIŠNJA ROBIJA Umrla beba rođena sa tri promila alkohola

Svijet
Autor:

Foto: Shutterstock

Beba koja je u porodilištu u Poljskoj rođena sa tri promila alkohola u krvi 23. decembra prošle godine, preminula je usljed niza zdravstvenih komplikacija koje je doživjela kao posljedicu tog stanja. Protiv neodgovorne majke pokrenuta je istraga.

U 28. nedjelji trudnoće, neimenovana majka (44) iz okoline Varšave javila se ljekaru u teškom stanju pijanstva. Ubrzo nakon što je došla u porodilište Novi Dvor Mazovecki, izveden je i porođaj, a njoj je izmjereno 3,2 promila alkohola u krvi što se klasifikuje kao stanje teškog pijanstva.

Porođaj je bio prirodan, a dijete je po dolasku na svijet podvrgnuto alkotestiranju, koje je utvrdilo da u krvi ima čak tri promila alkohola. Usljed genetskih nedostataka koji su vjerovatno dodatno pogoršani ovim stanjem, prevremeno rođena beba preminula je tri nedjelje kasnije i uprkos naporima ljekara da je spasu.

Ispitivanje majke policija je uradila odmah u porodilištu, a državno tužilaštvo pokrenulo je istragu. Ukoliko se utvrdi da je kriva, mogla bi da završi na petogodišnjoj robiji, prenosi Focus.de.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO