Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NESEBIČAN ČIN Majka četvoro djece UMRLA nakon porođaja, a potom SPASILA 12 LJUDI

Svijet
Autor:

Foto: Shutterstock

KejtlinTorson, iz američke savezne države Oregon, bila je majka četvoro mališana. Svoje četvrto dijete donijela je na svijet krajem prošle godine i samo pet dana nakon toga vratila se u bolnicu usljed intracerebralnog hematoma.

Uprkos nizu operacija, stanje joj se pogoršalo. Na kraju nije postojalo ništa što su ljekari mogli učiniti da joj pomognu.

U skladu s njenim željama da daruje svoje organe, ljekari će spasiti dvanaest pacijenata koji čekaju na transplantaciju. Neki od njih čekaju na presađivanje srca i pluća, piše Junilend.

– Kao što znate, Kejtlinina smrt je bila nezamislivo težak udarac svima koji su joj bili bliski, a pogotovo njenom divnom suprugu Džesiju. Bila je žena koja se radovala blagodatima života. Saznali smo da će, u skladu s njenim vlastitim željama, njeni organi biti donirani. Medicinska sestra priznala je Džesiju da je njegova supruga jedna u milion donora organa ovakvog značaja – saopštio je Ričard Stabs, tvorac porodične stranice Torsonovih za prikupljanje donacija GoFundMe.com.

Njihova će stranica nastaviti prikupljati donacije kojima će se pokriti troškovi ljekarske njege novorođenčeta. Torsonovima je već priloženo skoro 120.000 dolara.

Na ovu potresnu priču nije ostala imuna ni američka glumica Kristen Bel, koja je na svom Instagram profilu podijelila sliku porodice Torson nakon Kejtlininog porođaja, otkrivši da im poklanja godišnju zalihu pelena i vlažnih maramica za bebe.

Kejtlin Torson je za sobom ostavila voljenog muža Džesija i djecu Denija, Grejs,Džejmsa i Tedija.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO