Politika

SRPSKAINFO SAZNAJE Nešić ministar bezbjednosti BiH, Šulić za ljudska prava i izbjeglice

Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj odredila je kadrove za novi saziv Savjeta ministara BiH, a među njima će, osim starih i „provjerenih“, svoje mjesto naći i lider DNS i donedavni potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

SRPSKAINFO SAZNAJE Nešić ministar bezbjednosti BiH, Šulić za ljudska prava i izbjeglice
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER KOMBO

Odlično obaviješteni izvori Srpskainfo otkrivaju da će novi ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH biti lider DNS, Nenad Nešić, dok bi funkcija ministra za ljudska prava i izbjeglice trebalo da pripadne donedavnom potpredsjedniku NS RS, Denisu Šuliću (SNSD).

Pročitajte još

Takođe, u dogovoru s partnerima iz FBiH predviđeno je da mjesto zamjenika ministra transporta i komunikacija pripadne nekom od kadrova Demosa, zamjenika ministara civilnih poslova daće Ujedinjena Srpska, dok bi poziciju zamjenika ministra odbrane BiH trebalo da popuni neko od kadrova SNSD.

Kao što je Srpskainfo ranije objavio, Zoran Tegeltija (SNSD) biće ministar finansija i trezora u novom sazivu Savjeta ministara BiH, a na funkciji ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa ostaće Staša Košarac (SNSD).

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije