Politika

NEŠIĆ POZDRAVIO BRZU REAKCIJU VUČIĆA “Položaj Srba u BiH zahtijeva jedinstvo svih političkih opcija u Srpskoj”

Pozdravljam brzu reakciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na dokument koji su sačinili Milorad Dodik i Željka Cvijanović i sazivanje sastanka u Beogradu, kao i njegovu najavu da će oni tamo iznijeti detalje papira koji su poslali predsjedniku Srbije.

NEŠIĆ POZDRAVIO BRZU REAKCIJU VUČIĆA “Položaj Srba u BiH zahtijeva jedinstvo svih političkih opcija u Srpskoj”
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Rekao je ovo predsjednik DNS, Nenad Nešić, saopšteno je iz ove partije.

– Svoje nastajanje, odbranu i dosadašnji razvoj Republika Srpska duguje istrajnosti, hrabrosti i upornosti vjernog naroda koji u njoj živi – dodao je on.

Nešić naglašava da Republika Srpska pripada svim građanima i političkim organizacijama.

– Bez prava srpskog naroda ne postoje srpske političke partije vlasti i opozicije. Zato smatram da sve pojedinačne inicijative odbrane i poboljšanja položaja srpskog naroda u BiH treba da razmotrimo u Republici Srpskoj, njenim institucijama i bez stranačkih strasti osim ljubavi prema otadžbini – navodi se u saopštenju.  

On dodaje ćemo tako doći do platforme za cijeli srpski narod, iza koje ćemo stati svi i koja neće moći da bude predmet dnevne i stranačke politike.

– Takvu platformu, svi zajedno, to je danas sigurno, imaćemo priliku da predstavimo predsjedniku Srbije kao garantu dejtonskog sporazuma – zaključio je Nešić.