Hronika

NESREĆA KOD GRAČANICE Stradao vozač traktora (76)

Na lokalnom putu u naselju Soko kod Gračanice, jutros oko šest časova, dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj je smrtno stradao mještanin Omer Topčagić (76).

NESREĆA KOD GRAČANICE Stradao vozač traktora (76)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Topčagić se na traktoru “Tomo Vinković” kretao iz pravca Oštrikovca ka zaseoku Guvna, te je, kako je saopćeno iz PS Gračanica, u jednom trenutku traktorom udario u bankinu lokalnog puta, potom pao pod traktor i na licu mjesta podlegao.

Navodno je pošao po penziju u Gračanicu, piše Avaz.

Pretpostavlja se da je vozač traktora doživio zadesnu smrt, odnosno da je imao udar, usljed čega je izgubio kontrolu nad vozilom i pao pod mašinu.

Pročitajte još

– O ovoj nesreći PS Gračanica obaviještena je u 6.45 sati. Na teren je upućena policijska patrola, sanitet Hitne pomoći i vatrogasci. Po nalogu kantonalnog tužitelja iz Tuzle, uviđaj su obavili policijski službenici OKP PU Gračanica. Još se ne zna da li će tužitelj narediti obdukciju stradalog Topčagića – kazali su nam iz policije.

Jedan od očevidaca ove nesreće bio je Nesib Humić.

Kaže da je vidio Topčagića kada je traktorom prošao pored njegove njive i glasnije ga doviknuo i pitao: “Rođo, hoćeš li ti danas u čaršiju“.

Humić pojašnjava da je potom Topčagić samo skliznuo pod traktor koji je prešao preko njegove noge te je preminuo.

– Bilo je teško gledati tu potresnu scenu – kazao je Humić.

Prihvati notifikacije