Hronika

NESREĆA U RADIONICI Teško povrijeđen radnik Željeznica FBiH

Radnik Željeznica FBiH povrijeđen je juče na radnom mjestu u centralnoj radionici za održavanje elektromotora prilikom pripreme voza za izvlačenje.

NESREĆA U RADIONICI Teško povrijeđen radnik Željeznica FBiH
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RAS SRBIJA

Sarajevska policija juče je u 15.05 sati obaviještena je da je u krugu depoa Željeznica FBiH, u ulici Bačići, opština Novi Grad Sarajevo, došlo do povređivanja jednog radnika.

Patrola je ustanovila da je prilikom pripreme voza za izvlačenje, u prostorijama centralne radionice za održavanje elektromotora vozova, povrijeđen radnik Željeznica FBiH R. K. (59) iz Vogošće.

Ekipa Hitne pomoći je povrijeđenom ukazala prvu pomoć na licu mjesta, da bi potom R.K. bio prevezen u Opštu bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na daljem liječenju, prenosi Avaz.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su, uz prisustvo inspektora zaštite na radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.