Hronika

NESREĆAN SLUČAJ Migrant iz Maroka pokušao da ilegalno uđe u prihvatni centar, pa se UGUŠIO

Iz Policijske uprave Unsko-sanskog kantona (USK) i Kantonalnog tužilaštva potvrđeno je kako je tokom noći jedna osoba smrtno stradala pokušavajući ilegalno ući u privremeni prihvatni centar Miral u Velikoj Kladuši, te da se radi o nesrećnom slučaju.

NESREĆAN SLUČAJ Migrant iz Maroka pokušao da ilegalno uđe u prihvatni centar, pa se UGUŠIO
FOTO: MILKICA MILOJEVIĆ/RAS SRBIJA

Radnici obezbjeđenja su oko ponoći obavijestili dežurnu ekipu u Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši, kako su prilikom obilaska prostora oko centra pronašli tijelo. Na teren je odmah uz policijske službenike izašao i mrtvozornik, koji je konstatovao da na tijelu nema tragova nasilne smrti. Uviđajnim radnjama je utvrđeno kako je osoba pokušala ilegalno ući u kamp, te da je provlačeći se kroz ogradu nesrećno izgubila život. Uzrok smrti je najvjerovatnije gušenje – izjavila je načelnica Sektora kriminalističke policije Unsko-sanskog kantona Snježana Galić.

Kantonalno tužilaštvo USK uspjelo je brzo identifikovati osobu, te je utvrđeno da se radi o državljaninu Maroka.

– Nesrećno stradala osoba je naknadno identifikovana, a drugi migrant je potvrdio kako se radi o dvadesetosmogodišnjem državljaninu Maroka. Tužilaštvo je odmah obavijestilo ambasadu Maroka u Bosni i Hercegovini, a posredno i porodicu stradalog – riječi su portparolke Kantonalnog tužilaštva USK Irene Marjanović Čavkić, piše Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu