Svijet

NESTAO DOK JE RONIO U OKEANU U stomaku ubijene ajkule pronađena NJEGOVA RUKA S BURMOM

Britanski turista, koji je sa suprugom provodio odmor na francuskom ostrvu Reunion, kod Madagaskara, nestao je dok je ronio prošlog vikenda, a sada je u stomaku ajkule ubijene u tom dijelu obale nađena njegova ruka s venčanim prstenom.

NESTAO DOK JE RONIO U OKEANU U stomaku ubijene ajkule pronađena NJEGOVA RUKA S BURMOM
FOTO: TANJUG/AP
Ilustracija

Tigar ajkula se previše približila plažama na kojima se kupaju turisti, a odgrizena ruka potvrdila je strepnje porodice i prijatelja nestalog Škota (44).

Strahuje se da je ruka pripadala turisti, čiji je nestanak u subotu prijavila njegova supruga. Par je poslednjih nedjelju dana proveo na ostrvu, a otišli su da se kupaju u Laguni Ermitaž, kod Sent Žila – navodi izvor iz policije.

– Pošto se nije vratio, žena je podigla uzbunu, pa je pokrenuta sveobuhvatna potraga, brodovima i helikopterima. Ronioci su pretražili koralni greben u tom dijelu, a policija je patrolirala naokolo s psima tragačima, ali nisu mogli da ga nađu.

– Pružamo svu moguću podršku porodici Britanca, koji je tragično nastradao dok je ronio u vodama ostrva Reunion i u kontaktu smo s lokalnim vlastima – saopštio je predstavnik Forin ofisa.

Kako je saopštio izvor iz policije na ostrvu, muškarac je, prema riječima porodice, bio dobar plivač.

Oko ostrva Reunion, u Indijskom okeanu, 800 kilometara od Madagaskara, često plivaju ajkule. Tokom posjete ostrvu prošlog mjeseca, francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je da će njegova vlada učinite sve što je moguće da se taj problem riješi.

Mnoge plaže na ostrvu su zatvorene za kupače i surfere, koji, nažalost, često ignorišu zabranu.

Tigar ajkule su na drugom mjestu iza velikih bijelih ajkula po broju napada na ljude, ali nije isključeno da se čovek udavio, a da je njegovo mrtvo tijelo privuklo predatora.

Iako tek treba da budu objavljeni DNK testovi kako bi se potvrdilo da je zaista riječ o nestalom Britancu, supruga je već identifikovala prsten.

Ubijena tigar ajkula bila je duga tri metra.