Digitalna Srpska

NetWork konferencija slavi 10. izdanje: Ne propustite najveću poslovno-tehnološku konferenciju u BiH

Iza nas je devet fantastičnih konferencija i radujemo se ponovnom susretu u Neumu od 26. do 28. oktobra 2022. godine.

NetWork konferencija slavi 10. izdanje: Ne propustite najveću poslovno-tehnološku konferenciju u BiH
FOTO: COMMUNIS

Konferencija je u proteklih devet izdanja postala nezaobilazna destinacija za sve strastvene IT profesionalce koji kontinuirano rade na sebi, ali i na razvoju profesije. Najbolji IT stručnjaci, predavači, osnivači IT kompanija, direktori, investitori i sponzori iz BiH, ali i regije, stižu na ovaj događaj.

– Željeli smo ponovo na jednom mjestu okupiti sve koji nešto znače u poslovno-tehnološkoj sferi s ciljem dijeljenja i razmjene znanja i iskustava. Odaziv učesnika, predavača i sponzora, koji prevazilazi nivo prethodnog izdanja, predstavlja potvrdu kvaliteta ovogodišnjeg sadržaja konferencije i aktuelnosti tema – rekao nam je Rino Babić, account direktor u agenciji Communis, koja već dugi niz godina organizuje NetWork konferenciju.

Na šest pozornica će se okupiti oko 70 ponajboljih međunarodnih govornika koji su karijeru izgradili u vodećim ICT kompanijama. Govoriće se o aktuelnim i korisnim temama, kao što su: Cloud Technology, AI, ML, DevOps, IoT, Business Disruption, Digital Transformation, Modern Workplace, Business Applications, Cloud Infrastructure, Productivity & Hybrid Work Open Source, Security & Compliance i Advanced Analytics.

– Kao i ranijih godina, mi smo i za desetu NetWork konferenciju odabrali predavanja koja oslikavaju današnja dešavanja i aktuelne tehnologije na uvijek uzbudljivoj IT sceni. Imamo predavače sa velikim praktičnim i predavačkim iskustvom i vjerujemo da će publici biti veoma zanimljivo slušati šta su pripremili. Nešto je veći fokus na cyber security temama ove godine, iz nekoliko razloga, ali smatramo da je to vrlo važna oblast i da ćemo predavanjima na tu temu dodatno podići svijest o tome kako kod pojedinaca tako i kod kompanija – dodao je Damir Dizdarević, content direktor NetWork konferencije.

Da deseta godišnjica NetWorka prođe u slavljeničkom duhu pobrinuće se kultna splitska grupa „The Beat Fleet“ (TBF), legendarne „Letu Štuke“, te bend „Perpetuum mobile“.

Posjetite www.networkkonferencija.ba i rezervišite sebi ulaznicu. Sve informacije o NetWork 10 konferenciji možete dobiti putem web stranice, ali i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn.

M.S.

Prihvati notifikacije