Svijet

NEVJEROVATAN SNIMAK Uragan Sali PREVRNUO KAMION na autoputu tokom vožnje (VIDEO)

Na stotine ljudi u blizini granice Floride i Alabame spasavano je iz poplavnih voda koje je u srijedu donijela topska oluja Sali, a vlasti strahuju da bi mnogo drugih moglo biti u opasnosti narednih dana.

NEVJEROVATAN SNIMAK Uragan Sali PREVRNUO KAMION na autoputu tokom vožnje (VIDEO)
FOTO: CATI CLADERA/EPA

Sali je ostavila je više od pola miliona Amerikanaca bez struje kad su njene jake kiše i olujni udari stigli na obalu američkog zaliva, prenosi BBC.

Sali je oslabila nakon što je u srijedu postala uragan kategorije 2, ali iako se sada sporo kreće i dalje su Florida i Alabama na udaru.

Jedna osoba je poginula, a stotine je spaseno iz poplavljenih područja. Pensakola na Floridi je teško pogođen, i srušen je dio Bej Bridža.

Katastrofalne i po život opasne poplave nastavljaju se na dijelovima Floride i južnoj Alabami, saopštio je Nacionalni centar za uragane (NHC).

Oluja je gradu donijela “četiri mjeseca kiše za četiri sata”, rekla je direktorka vatrogasne službe Pensakole Džini Krejnor za CNN.

U Pensakoli i drugim dijelovim Floride i Alabame rijeke se približavaju opasnim nivoima, a u brojnim okruzima je uveden policijski čas da bi stanovnici bili bezbjedni.