Sudbine

Nevjerovatna ispovijest obilazi planetu "Probudila sam se, a kraj mene je ležala beba, porođaja se uopšte ne sjećam"

Erem Ali, 31- godišnja majka iz Gilforda morala je ponovo da nauči da hoda, govori i jede kada se probudila iz kome u kojoj je bila nakon što joj se pogoršalo stanje zbog korona virusa.

Nevjerovatna ispovijest obilazi planetu "Probudila sam se, a kraj mene je ležala beba, porođaja se uopšte ne sjećam"
FOTO: RTRS/SCREENSHOT

Da stvar bude nevjerovatnija, ona se porodila prije kome, a svog porođaja i bebe se ne sjeća.

U januaru prošle godine Erem je počela da kašlje, osjećala je stezanje u grudima, međutim, nije pridavala veliku pažnju tome jer je mislila da je to njena beba koja se pomjera.

Ljekari su ubrzo shvatili da ima kovid i smještena je u izolaciju. Poslije nedjelju dana provedenih u bolnici, Erem se stanje pogoršalo, stavljena je u indukovanu komu i prebačena u drugu bolnicu.

Neposredno prije nego što je stavljena u komu, ljekari su Erem porodili i to pet nedjelja prije termina, a beba je bila teška oko dva kilograma.

Erem se ne sjeća carskog reza i sve dok se nije probudila iz kome nije upoznala svog sina Zorajza.

– Ne sjećam se ničega u vezi sa mojim porođajem. Sjećam se da sam se probudila tri nedjelje kasnije i da su mi rekli da imam bebu. Bila sam u potpunom delirijumu, nisam mogla da vjerujem – rekla je ona, a piše Miror.

Majka sada već jednogodišnjeg sina, rekla je da je njenom mužu bilo najteže jer nije mogao da dođe da je posjeti, a nije ni prisustvovao porođaju.

Buđenje iz kome nije bilo lako

Pročitajte još

Erem se 22. februara prošle godine probudila iz kome poslije tri nedjelje, ali je morala sama da se izbori sa disanjem, a imala je problema i sa krvnim ugrušcima i opstrukcijom crijeva.

– Bila sam toliko slaba da su me podizali, niko nije mogao da dođe da me posjeti. Mužu sam mahala kroz prozor- rekla je ona.

Ona čak nije mogla da provodi vrijeme ni sa svojim sinom jer su zbog infekcije bili smješteni u različitim sobama.

– Bila sam jako zbunjena kada sam ga vidjela. Ničega se ne sjećam, ni reza ni porođaja – rekla je ona.

FOTO: ĐORĐE KOJADINOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ĐORĐE KOJADINOVIĆ/RAS SRBIJA

Erem je ispričala da se dugo mučila sa disanjem i da joj dugo nije bilo dozvoljeno da vidi bebu.

– Kada sam ga prvi put vidjela poslije mjesec dana, osjećala sam da mi je laknulo, ali sam bila jako tužna jer sam propustila prvi period njegovog života. Bila sam odlučna, željela sam da se oporavim zbog njega i moje ostale djece – rekla je ona.

Ova majka prvi put je uzela bebu u ruke pet nedjelja nakon njegovog rođenja.

– Izgledao je jako malo jer je bio prevremeno rođen. Već je tada počeo da otvara oči. Bilo mi je drago što je on dobro i što je sve dobro prošlo – kaže majka.

Ona je nakon buđenja ponovo učila neke osnovne funkcije, ali je nakon dvije nedjelje rehabilitacije u martu prošle godine puštena da se oporavlja kod kuće.

– U početku nisam mogla da govorim, Ali sam bila odlučna u želji da se oporavim. Nazvali su me čudom zbog brzine kojom sam se oporavljala. Samo sam željela da budem zdrava zbog svoje porodice – rekla je ona.

Erem i njen suprug osim sina imaju petogodišnju kćerku Ariju i dvogodišnjeg sina Zakarija.

– Konačno sam se vakcinisala i preporučila bih to svim trudnicama jer bi to moglo da im spasi život. Ne želim da iko prođe kroz ovo što sam ja – rekla je ona.

Prihvati notifikacije