Kultura

Nevjerovatna scena: Ed Širan pjevao i svirao gitaru na sudu

Pop zvijezda Ed Širan pjevao je i svirao gitaru pred porotom na sudu u Nju Jorku gdje se pojavio zbog optužbi da je plagirao pjesmu "Let's Get it On" Marvina Geja.

Nevjerovatna scena: Ed Širan pjevao i svirao gitaru na sudu
FOTO: ED SHEERAN/SCREENSHOT YOUTUBE

Širan je oko sat vremena na sudu opisivao svoju muzičku karijeru te je izveo dijelove pjesme “Thinking Out Loud”. Nasljednici Gejevog koautora Eda Tausenda, tvrde da je pjevač “ukrao” dijelove hita “Lets Get it On”, no Širan odbacuje optužbe.

Pročitajte još

– Inspiraciju pronalazim u različitim stvarima u svom životu i porodici, kazao je on tvrdeći da na njega nije uticao pomenuti R&B hit iz 1973. godine.

Poroti je ispričao kako je njegova pjesma iz 2014. godine napisana u njegovom domu u Engleskoj i to u saradnji s prijateljicom i saradnicom Ejmi Vedž. Pjevač je rekao da je proces pisanja pjesme započeo dok su razmišljali, a on je u jednom trenutku kazao “I'm singing out now” koja se promijenila i postala naslov pjesme.

– Kad pišem vokalne melodije, to je kao fonetika, istakao je Širan.

Nakon toga je uzeo akustičnu gitaru i odsvirao progresiju akorda prije nego je otpjevao uvodne riječi. Muzičar je dodao da je pjesma inspirisana ljubavlju između njegovog djeda i bake, nedavnom smrću djeda i nove romantične veze koju je on tada započeo.

Širanovo svjedočenje je uslijedilo nakon što je muzikolog kojeg su tužitelji pozvali svjedočio da dvije pjesme dijele sličnosti, piše Klix.

Pjevač će nastaviti svoje svjedočenje u ponedjeljak.

Novo suđenje dolazi godinu nakon što je Širan oslobođen optužbi da je njegova pjesma “Shape Of You” plagijat.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu