Digitalna Srpska

NEVJEROVATNO Ovako će svijet izgledati za 50 godina, a tek da vidite GDJE ĆEMO ŽIVJETI (FOTO)

Podvodni autoputevi, sportovi sa letećim skejtbordima (hoverbordovima) i godišnji odmori u svemiru samo su neke od stvari koje će postati dio svakodnevice za 50 godina, pokazuje izvještaj o budućnosti tehnologije, koji kompanija “Samsung” naručila povodom otvaranja njihove nove haj-tek prodavnice u Londonu.

NEVJEROVATNO Ovako će svijet izgledati za 50 godina, a tek da vidite GDJE ĆEMO ŽIVJETI (FOTO)
FOTO: SAMSUNG/PROMO

Grupa britanskih akademika i futurologa takođe predviđa masovnu proizvodnju organa sa 3D štampača, implante za praćenje čovjekovog zdravstvenog stanja i kuće koje se same čiste.

Foto: Samsung/Promo
Foto: Samsung/Promo

Izvještaj predviđa da će se saobraćaj u Evropi i drugim oblastima od 2060. odvijati pod vodom, kroz tunele kojima će se kretati superbrze kapsule.

Kada je riječ o zdravlju, virtuelni pratioci i medicinske sestre postaće uobičajena pojava: pratiće zdravstveno stanje čovjeka tokom života i prevoditi simptome i bolesti na sve jezike.

Masovno štampanje vitalnih organa na 3D štampačima garantovaće zamjenu onda kada bude potrebno, a insekti će postati glavni izvor proteina.

U narednih 50 godina dogodiće se do sada neviđene tehnološke promjene i inovacije – kaže Džeklin de Rohas, predsjednik kompanije TechUK i jedan od autora izvještaja.

(Daily mail)

Prihvati notifikacije