Banjaluka

Nevrijeme u Banjaluci: Olujni vjetar praćen kišom pogodio najveći grad Srpske (VIDEO)

Banjaluku je oko 17.20 iznenada zahvatilo jako nevrijeme praćeno kišom i na momente olujnim vjetrom.

Nevrijeme u Banjaluci
FOTO: NEZAVISNE NOVINE/FACEBOOK7SCREENSHOT

Jaka kiša praćena snažnim udarima vjetra pada u najvećem gradu Republike Srpske.

Meteorolozi su ranije najavili da se danas u Republici Srpskoj i Federaciji BiH očekuje umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i hladno vrijeme, sa dnevnom temperaturom od tri do 12 stepeni Celzijusovih.

Nevrijeme u Banjaluci: Jaka kiša i udari vjetra

Posted by Nezavisne novine on Monday, March 27, 2023

Iz banjalučkog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice danas su pozvali stanovnike na dodatni oprez zbog najavljenih padavina i jakog vjetra. Pozvali su građane Banjaluke da preduzmu sve mjere i radnje zaštite lične bezbjednosti i imovine.

Pročitajte još

– Apelujemo da se sugrađani u vrijeme kada su prognozirane nepovoljne vremenske prilike ne kreću u blizini vodova električne energije, oštećenih stabala, lako lomljivih predmeta na visinama, te da uklone stvari koje bi u slučaju vjetra mogle pasti sa viših dijelova objekata i izazvati povrede – naveli su iz Civilne zaštite.

Napomenuli su da je neophodno da građani prilikom napuštanja objekta zatvore prozore i vrata, te urede dvorišta, prenosi Glas Srpske.

– Apelujemo i da direktori javnih institucija, preduzeća i drugih pravnih lica preduzmu određene mjere na zaštiti imovine u vlasništvu preduzeća – naveli su iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije