Hronika

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA Bekim je slavio rođenje bebe, kada mu je zet upao u kuću i POBIO POLA PORODICE

Bekim Š. (35) teško je ranjen juče u pucnjavi koja se desila u selo Rasno kod Sjenica, kada je njegov bivši zet  Enedin T. (44) upao u porodičnu kuću, ubio svoju bivšu suprugu, tasta i taštu i ranio još troje ljudi.

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA Bekim je slavio rođenje bebe, kada mu je zet upao u kuću i POBIO POLA PORODICE
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Ranjeni brat ubijene Bisere Š. (44) odmah nakon masakra prebačen je u novopazarsku bolnicu, gdje su se ljekari jedno vreme borili za njegov život, dok se on sada nalazi u bolnici, ali van životne opasnosti. On je sa više hitaca pogođen u grudi i desnu ruku.

Slavio rođenje djeteta

Inače, kobnog današnjeg prepodneva, Bekim je sa svojom porodicom, prijateljima i komšijama proslavljao rođenje djeteta budući da mu se supruga porodila prije nekoliko dana. Kako su za Blic ispričali poznanici ove porodice, cjelokupna porodica bila je za primjer i svi su izrazili duboko žaljenje zbog ovog jezivog zločina.

– Bekim je radio jedno vrijeme u Njemačkoj, izgradio je kuću u kojoj je živio sa porodicom. Mnogo je dobar čovjek i on, ali i njegova supruga. Dobili su dijete prije pet dana, strašno je ovo što se sada desilo. Ne znam šta se bilo njegovom zetu da tako nešto uradi – ispričao je jedan od poznanika ove porodice.

“Zbog čega ih je ubio? Ne znam šta da kažem….”

Rođaka porodice Š., navela je da je bila u kontaktu i sa ubijenima, ali i sa ranjenim Bekimom, ali da niko od njih nije sumnjao da će im Enedin uraditi tako nešto.

– Sve je bilo normalno, samo odjednom smo čuli šta se desilo. Znamo da je Enedin živio u Njemačkoj i tamo radio, dok je Bisera bila ovdje sa djecom kod roditelja. Zbog čega je on sve njih ubio, ne znam da kažem… – navela je njihova rođaka.

Podsjetimo, tokom jučerašnjeg prijepodneva dogodio se nezapamćeni zločin u kojem je Enedin T. (44) osumnjičen je da je danas ubio Fehima Š. (64), Šefku Š. (60) i Biseru Š. (44). Pored Bekima, ranjeni su još rođaci Zineta A., koja je pogođena u nogu i Nevzat A..