Hronika

NEZAPAMĆENA TUGA Prijatelji i rodbina djevojaka stradalih u saobraćajki kod Kule i dalje U ŠOKU

– Ovo je nezapamćena katastrofa. Bile su to divne djevojčice – s bolom u glasu govori za Blic nastavnica koja je u Osnovnoj školi “Petefi brigada” predavala Tatjani G. (15) i Mariji F. (17) iz Kule.

NEZAPAMĆENA TUGA Prijatelji i rodbina djevojaka stradalih u saobraćajki kod Kule i dalje U ŠOKU
Foto: Privatna arhiva

Njih dvije, zajedno sa Božidarkom Đukić (23) iz Crvenke, poginule su u stravičnom udesu u nedelju, 5. juna, u 3.45 časova ujutru, na putu između Kule i Ruskog Krstura.

One su stradale kada je “reno megan”, kojim je sa 1,5 promila akohola u krvi upravljao Mihajlo S. (23) iz Ruskog Krstura, usled neprilagođene brzine sletio s puta i udario u kanal.

Sa njima u vozilu su bili i Milica S. (14) iz Kule i Jovan V. (17) iz Ruskog Krstura, koji su teško povrijeđeni. Njima je zdravstveno stanje kritično i nalaze se na Institutu za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Niko od putnika u vozilu nije bio vezan, pa su svi putnici od siline udarca poispadali iz automobila.

Tatjana je završila prvi razred, a Marija treći, a njihova nastavnica, prijatelji i rodbina još ne mogu da dođu k sebi od šoka.

Ne znam stvarno šta su bogu zgriješile da ih tako mlade uzme. Tatjana znam da je čak i jagode ljeti prodavala na pijaci da bi pomogla roditeljima. Bile su to zaista djevojčice za primjer, skromne, vrijedne i nikada problema sa njima nismo imali – priča nastavnica iz ’’Petefi brigade’’.

Suze i jecaji ne prestaju ni u domu Božidarke Đukić u Crvenki.

Majka Rada i otac Dragan, skromni i pošteni ljudi, kažu da jedino za šta moraju sada da žive je Božidarkina kćerkica koju je sama odgajala.

– Dijete ima još tri tetke i to je jedina sreća, imaće ko da brine o njoj. Božidarka je sama podizala dijete, jako ju je voljela. Govorila je da je ona svoju najveću sreću u životu sama rodila – rekla je jedna od rođaka poginule devojke.

Povređena Milica S. je sestra po majci nastradale Marije. Kako navodi njihova rođaka one su krenule u šetnju i u dogovoru sa društvom otišle su u provod u Odžake. Njima se pridružila i Tatjana koja je živjela na salašu blizu Kuli. Cijelu noć provodile su se u diskoteci. I Marija i Milica rano su ostale bez svojih očeva. Njihova majka je imala tešku sudbinu, prvi muž Marijin otac je oduzeo sebi život, a drugi Miličin, je umro mlad.

Foto: FAcebook
Foto: FAcebook

Milica i Jovan u stabilnom su stanju, potvrđuju u Dječijoj bolnici u Novom Sadu.

Kako navode u ovoj ustanovi, oni su i dalje u teškom stanju i na vještačkoj ventilaciji, jer su u udesu zadobili povrede opasne po život. Kada je primljen u bolnicu, utvrđeno je da je povređeni sedamnaestogodišnjak pozitivan na koronu, što je dodatna otežavajuća okolnost. U Dječijoj bolnici ističu da se primenjuju sve mjere zaštite.

– Jovanu je povrijeđena kičma i probodena su mu pluća. Nalazi se na respiratoru, dok se djevojka izgleda nalazi u komi. To su bile dobre djevojke i drugarice, svi smo utučeni, nadam se da će se njih dvoje opraviti bez ikakvih posljedica – kratko je rekao rođak povrijeđenog mladića.

Pritvor u trajanju do 30 dana određen je Mihajlu S. (23) iz Ruskog Krstura, koji se sumnjiči da je izazvao stravičnu saobraćajnu nezgodu kod Kule u kojoj su stradale tri djevojke, a dvoje tinejdžera teško povrijeđeno.