Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NEZAVISNI KLUB SP NE ODUSTAJE “Ostajemo pri zahtjevima za smjenu Đokića sa obje pozicije”

Politika
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Nezavisni klub poslanika Socijalističke partije (SP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske čvrsto ostaje pri zahtjevima za smjenu Petra Đokića sa pozicije ministra rudarstva i energetike Republike Srpske i predsjednika ove partije.

Nezavisni klub SP još jednom je pozvao minsitra Đokića da podnese ostavku i riješi, kako kažu, svoje probleme sa zakonom i brojnim aferama.

U saopštenju iz ovog kluba podsjećaju da su uputili zahtjev za smjenu Đokića premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću, te da očekuju odgovor i odluku koja će biti u najboljem interesu Republike Srpske.

– Sa druge strane, očekujemo da Đokić sam podnese ostavku, što bi odavno uradio bilo koji ministar u njegovoj situaciji. To je neminovan korak koji od njega očekuju apsolutno svi, a pogotovo ljudi kojima je okružen – navodi se u saopštenju.

Nezavisni klub poslanika SP ističe da “socijalisti u Republici Srpskoj predstavljaju snagu kojoj pojedinac poput Đokića ne može ništa, ma koliko se trudio da povuče cijelu partiju sa sobom na dno”.

– Poražavajuće je da niko od 57 članova partije koji su potpisali osnivački akt i osnovali SP danas nije član Socijalističke partije. To dovoljno govori o stanju u SP i to je nešto što namjeravamo da mijenjamo, da pokušamo popraviti dio štete koju je Đokić nanio socijalistima – navode iz ovog kluba.

Sjednica Nezavisnog kluba SP održana je juče u Banjaluci.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO