Zabava

“NI DINAR NISAM UZELA” Ceca se oglasila nakon navoda da je uzela NOVČANU POMOĆ OD DRŽAVE

Nakon što je jedan mediji objavio informaciju da je muzička zvijezda Svetlana Ceca Ražnatović od države uzela novčanu pomoć u vrednosti 450.000 dinara, folk zvijezda je odlučila da za Blic ošrto demantuje ove navode.

“NI DINAR NISAM UZELA” Ceca se oglasila nakon navoda da je uzela NOVČANU POMOĆ OD DRŽAVE
FOTO: TV PINK/EMISIJA HIT TVIT/SCREENSHOT

Šokirana sam da su ovako ozbiljni podaci objavljeni bez da sam prije toga pozvana za komentar kao što to novinarska etika nalaže. Kao prvo, nisam uzela nikakvu pomoć od države, ni dinara. Kao drugo smatram da je ta pomoć prijeko potrebna ljudima kojima je usljed situacije koja je zadesila cijeli svijet ozbiljno narušila njihov kućni budžet. Ovo radim kako bih stavila tačku na laž i izmišljenu priču koja se plasira bez prethodne provjere – izjavila je ovim povodom Svetlana Ceca Ražnatović.

Sa druge starane, iz firme „Ceca music“ do detalja su objasnili kako izgleda kada neko aplicira za pomoć države, te šta je sve potebno da se uradi kako bi se ista ostvarila.

– Pretraživanjem jedinstvenog registra računa NBS, može se vidjeti da „Ceca music“ ima otvoren “namjenski račun za isplatu dinarskih davanja COVID-19”. Taj račun je automatski otvaran od strane Narodne banke Srbije svim privrednim subjektima koji su imali otvorene tekuće račune samo u jednoj banci, bez obzira da li su se opredijelili za pomoć ili ne. Otvaranje namjenskog računa ne znači da se privredno društvo opredijelilo za prihvatanje paketa mjera iz Uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima. Paket mjera se prihvatao podnošenjem poreske prijave na obrascu PPP PD za određenu vrstu prihoda-zarade, sa označenim datumom plaćanja poreza i socijalnih doprinosa 04.01.2021 god. Što „Ceca music“ nije koristila i nije podnosila nikakav zahtjev za pomoć. Zarade za mart, april maj i jun zaduživanje su sa zadnjim danom u mjesecu za prethodni mjesec i isplaćivane bez korisćenja paketa mjera iz Uredbe, odnosno pomoći koje je država dodeljivala. Da bi neko bio siguran u to da li je privredno društvo „Ceca music“ prihvatilo paket mjera iz navedene uredbe, mora da ima ovlašćenje za pristup portalu Poreske uprave a ne javno dostupnim podacima sa sajta NBS koji su objavljeni uz pomenuti tekst. Ponavljamo pod punom krivičnom odgovornošću da nismo, niti ćemo tražiti finansijsku pomoć države usljed pandemije korona virusa – stoji u saopštenju ove firme.