Društvo

NIGDJE BEZ KIŠOBRANA U BiH danas snijeg u višim predjelima, kiša na jugu

U Republici Srpskoj danas će biti hladno vrijeme sa mrazem, snijeg se očekuje u višim predjelima, a kiša na jugu.

NIGDJE BEZ KIŠOBRANA U BiH danas snijeg u višim predjelima, kiša na jugu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na planinama će doći i do manjeg porasta snježnog pokrivača. U centralnim i istočnim krajevima uveče se očekuje slabo provijavanje snijega, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, na sjeveru zapadni, na jugu sjeverni.

Maksimalna temperatura vazduha od minus jedan do dva, na jugu do sedam, a u višim predijelima od minus tri stepena Celzijusa.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u centralnim i istočnim područjima pada slab snijeg, a na jugu kiša.

Temperature vazduha izmjerene u sedam sati: Bjelašnica -4; Ivan-sedlo -3; Livno i Sokolac -2; Bihać, Gradačac i Srebrenica -1; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 0; Bijeljina, Bugojno, Doboj, Sarajevo i Zenica 1; Široki Brijeg 3; Grude 4; Mostar i Trebinje 6; Neum 8 stepeni.

Temperatura vazduha u Republici Srpskoj jutros u sedam časova: Mrakovica minus pet, Han Pijesak i Bjelašnica minus četiri, Mrkonjić Grad i Ivan-sedlo minus tri, Sokolac i Livno minus dva, Bijeljina, Ribnik, Srebrenica, Bihać, Gradačac i Šipovo minus jedan, Banjaluka, Gacko, Novi Grad, Prijedor, Sanski Most i Tuzla nula, Doboj, Sarajevo, Zenica i Bugojno jedan, Široki Brijeg tri, Bileća i Grude četiri i Trebinje i Mostar šest stepeni Celzijusovih.

Na Mrakovici je jutros najviše snijega, 25 centimetara, zatim u Mrkonjić Gradu 15, na Han Pijesku 13, u Šipovu 10, na Sokocu i Ribniku sedam i u Srebrenici tri centimetra.

Prihvati notifikacije